Digidexo.com

Hårtap skyldes en nervøs tilstand

Hårtap skyldes en nervøs tilstand


Ifølge American Osteopathic College of Dermatology, er det normalt for oss å miste opptil 100 hår om dagen i vår gjennomsnittlige vekstsyklusen. Noe mer enn dette kan skyldes et sjokk til systemet som nervøse tilstander eller stress.

Identifikasjon

Hårtap på grunn av nervøse tilstander vil resultere i utbredt håret tynning. Du kan legge merke til at du ser mer hår enn vanlig i karet etter en vask eller i børsten etter børsting.

Type

Denne formen for hårtap kalles telogen effluvium. Det er forårsaket av stress og perioder med sykdom. De områder av hodebunnen vanligvis berørt av denne tilstanden er håret linje og krone.

Årsaker

Nervøse tilstander som angstlidelser, panikklidelser, depresjon og post-traumatisk stress lidelse kan føre til håravfall eller tynning.

Behandling

Behandling av hår tap i tilfelle av telogen effluvium er å behandle understreking tilstand som forårsaker hårtap. Når denne tilstanden er behandlet, bør håravfall bremse, og håret bør gjenoppta en normal vekstprosessen.

Betraktninger

Hvis du behandler din nervøs tilstand og merker at du fortsatt mister mer hår enn vanlig, se din lege for videre evaluering. I mellomtiden kan du bruke Minoxidil (Rogaine) funnet over-the-counter å stimulere ny vekst.