Digidexo.com

Hva er Beta Glucan brukes til?

På en enkel måte er beta-glukaner polysakkarider (sukker.) De er funnet i celleveggene til dyr (for eksempel forskjellige typer av bakterier, sopp og gjær) og planter (dvs. bygg og havre.) Fordi de har en fordelaktig virkning på menneskers helse, er de av og til avledet fra disse planter og dyr som skal brukes som en medisin.

Typer

Fordi det er et bredt utvalg av kilder og metoder for behandling, er det et like stort utvalg av beta-glukan typer og formuleringer på markedet. Noen av disse inkluderer: Beta 1,3 / 1,6-D glukan (avledet fra bakegjær), MG Glucan (en proprietær form som er behandlet på en måte å stoppe det fra å re-aggregering når fordøyd), PGG-glukan , scleroglucan, og beta-1,4-glukan, blant andre. Det er scorene til varemerkenavn for ulike betaglukaner, men det betyr ikke nødvendigvis at de er annerledes eller bedre. Beta glucan emballasje har regelmessig bokstavkombinasjoner som NSC og WGP som er rett og slett merkenavn og ikke en indikasjon på unik formulering.

Fordeler

Betaglukaner er gunstig for kroppen på mange måter, for det meste i forhold til deres evne til å bekjempe irritasjon og akselerere healing. Injiserbare former har blitt vist av noen studier for å stimulere immunsystemet, idet de har en tendens til å øke anti-infektive kjemikalier i blodet. Beta glucan terapi har vært brukt med hell for å redusere dødelighet og tilrettelegge for helbredelse av traumer sår. Leddgikt pasienter behandlet med gjær ekstrahert betaglukaner opplevde en nedgang i oksidativ skade på vev. Peroralt inntak av betaglukaner har vist seg å senke kolesterolet ved å hindre sin absorpsjon. Til slutt, beta glukan aktivere microglial celler i sentralnervesystemet, som fjerner cellerester fra hjernen, og således støtter pasienter med slike tilstander som Alzheimers, AIDS og multippel sklerose.

Potensiell

Japansk medisin har brukt injiserbare former av betaglukaner for mer enn to tiår som immun støtte for kjemoterapi pasienter, og USA er i sluttfasen for å godkjenne deres bruk også (skjønt, på dette punktet, har FDA ikke ferdigstilt godkjenning . av betaglukaner for behandling av noen sykdom) Forskningen er lovende, men: i en rekke studier på mus, beta 1,3 glukan hemmet svulster, forhindret kreft fra metastasering, og generelt redusert dødelighet. I studier på humane kreftpasienter (spesielt, med avansert mage eller kolorektal kreft), og legger til en diett av shiitake-avledet beta glukan til kjemoterapi forlenget overlevelse.

Fun Fact

Den kanadiske forsvarsdepartementet gjennomført en studie på miltbrann (ved hjelp av mus) for å teste beta glucan evne til å redusere dødeligheten i eksponering for giften. Utrolig nok viste studien at oralt administrert, gjær-avledet beta glucan beskyttet mus mot miltbrann hvorvidt antibiotika ble gitt på samme tid. Noen av musene fikk antibiotika og beta glucan i åtte dager før anthrax eksponering; de musene ikke led-infeksjon i løpet av 10-dagers post-eksponeringstestperiode. De uheldige mus å bli behandlet med antibiotika alene levde ikke miltbrann eksponering.

Misforståelse

Fordi beta-glukan har en nominell effekt på glykemisk indeks og insulinrespons, har enkelte steder fremmet forbindelsen som et vekt-tap løsning. Det er fortsatt mye forskning som må gjøres om emnet, imidlertid, og disse påstandene har ikke blitt bekreftet i klinisk forstand.