Digidexo.com

Hvordan takle spyttkjertel kreft

Spyttkjertel kreft er kreft i vev i munnen som produserer spytt. Mens spyttkjertel kreft er sjeldne (3 voksne ut av 100 tusen som blir diagnostisert med sykdommen), er det ofte vanskelig å forholde seg til, som er coping etter behandling.

Bruksanvisning

•  Finn en god støtte gruppe eller person. Noen ganger personer diagnostisert med kreft kan bli deprimert og trekke seg fra familie og venner. Å ha en solid klagemur å lufte dine bekymringer eller sinne kan hjelpe.

Administrer bivirkninger av behandlingen. Stråling, kjemoterapi og med kirurgi for å fjerne kreften kan ta en toll på en person, både fysisk og følelsesmessig. Å vite hva du kan forvente fra behandling kan hjelpe deg med å forberede.

Bekrefte frykten for en tilbakevendende svulst. Selv med behandling, kan kreften tilbake. Ved å bo godt informert om fremgangen og får regelmessige helseundersøkelser, kan du holde på toppen av din tilstand og ta tidlige tiltak dersom en svulst skal returnere.

Seek rehabilitering etter behandling. Rehabilitering, særlig hvis svulsten ble fjernet ved operasjon, er en sentral del i oppfølging kreftomsorg. I noen tilfeller kan en person trenger fysioterapi for å gjenvinne komplette ferdigheter igjen, slik som å svelge og snakke.

Slutte å røyke. Røyking under behandlingen ofte reduserer effektiviteten og i noen tilfeller, kan det gjøre de behandlings bivirkninger verre. Selv om noen mennesker bruker røyking som en beroligende effekt, i dette tilfellet, er det best å slå til andre for å få støtte i stedet for nikotin.