Digidexo.com

Om Astma

Astma er en kronisk sykdom som påvirker en persons luftveiene. Luftveiene er viktig fordi de er bærere av luft inn og ut av lungene. Astma er en svært vanlig sykdom og rammer cirka 22 millioner mennesker i USA alene. Lær mer om dette puste lidelse som påvirker livene til så mange mennesker.

Betydning

Astma er en kronisk sykdom som fører til hevelse og innsnevring av luftveiene. Folk som er plaget med astma har ofte en hard tid puste. Med denne sykdom, inflammasjon av luftpassasjene forekommer, noe som resulterer i en midlertidig innsnevring av luftveiene som leverer oksygen til en persons lunger. Dette resulterer i pustevansker og åndenød at de som arbeider med astma opplevelse.

Funksjoner

Det er tre utbredt trekk ved astma. Airway irritabilitet er den første funksjonen. Det innebærer overreaksjon og innsnevring av luftveiene på grunn av triggere som dander, røyk og støv. Betennelse er en annen funksjon av astma. Astmatikere har røde, hovne bronkiene, som er betent. Denne betennelsen er en viktig komponent til permanent skade at astma kan føre til lungene. Den siste funksjonen er luftveisobstruksjon, som innebærer allergener og miljømessige utløsere stramme bånd muskelen rundt en persons luftveiene, noe som gjør at personen har tilgang til mindre luft, og derfor opplever kortpustethet.

Typer

Det finnes mange forskjellige typer av astma, inkludert anstrengelsesutløst astma (astma brakt på ved fysisk anstrengelse), nighttime astma (astma er påvirket av søvn-våkenhetssyklus), hoste-variant astma (alvorlig hoste er den vanligste astmatisk symptom i denne typen) og allergier og astma (allergier som forårsaker kroppens immunceller til å frigjøre histaminer som et resultat av kontakt med allergen).

Expert Insight

Astma har mange varierte symptomer. Noen av de vanligste symptomene på astma er kortpustethet, hvesing, tetthet, trykk eller smerte i brystet og hoste (spesielt under de nattlige timer). Astmatikere har også ofte problemer med å sove på grunn av disse symptomene. Se også opp for tretthet og humørsvingninger.

Potensial

For de som lider av astma, er det mange måter å behandle sykdommen og holde den under kontroll. Noen av disse måtene inkluderer anti-inflammatoriske legemidler som steroider, bronchodilators (luftveisåpnere), nebulizers (pustemaskiner) og inhalatorer (liten enhet som leverer astma medisiner til luftveiene direkte). Det er best å ta kontakt med legen din for å finne ut hvilke av disse behandlingsalternativene er best for deg.