Digidexo.com

Degenerative Disc Disease & leddgikt

Degenerative Disc Disease & leddgikt


Leddgikt og degenerative disk sykdom er separate forhold. Mens det er ingen kjent årsak til degenerative disk sykdom, har leddgikt kan bidra til dets utvikling. Symptomene du opplever med degenerative disk sykdom kan være smertefullt nok på egen hånd, men de kan være verre hvis du har leddgikt. Forstå disse sykdommene og vite hva du må gjøre for å håndtere dem vil hjelpe deg å redusere sine effekter på liv og daglige rutine.

Degenerative Disk Disease

Degenerativ sykdom oppstår disk i ryggvirvlene av ryggraden. Bildet over viser en normal disk på toppen og en disk med DDD på bunnen. I en ryggraden uten ddd, er det en disk i mellom ryggvirvlene som virker som en støtdemper og lar ryggraden til å bevege seg. I DDD, tørker denne disken ut og krymper. Dette skjer i alle til en viss grad, siden våre disker naturlig slites ut og miste fluid som vi alder. Men i noen tilfeller fører det til en tilstand der bein av ryggvirvlene gni sammen, og det kan være press på ryggmargen og nervene som går gjennom den. Det er mest vanlig i lav rygg og nakke.

Artrose

Symptomene på slitasjegikt inkluderer morgenstivhet, følelsen stiv etter perioder med inaktivitet og mulig ryggsmerter. Osteoartritt oppstår på grunn av slitasje av brusk mellom ryggvirvlene, og kan føre til benet for å gni på ben. Over tid fører dette til utvikling av bein spurs, hvilket sted press på nerver som går gjennom ryggsøylen. Alle de ovennevnte kan føre til utvikling av DDD. Dette bildet fra Mayo klinikken viser utviklingen av bein sporer typisk i slitasjegikt.

Symptomer

Symptomene på DDD varierer sterkt. Du kan ha smerter som er mild eller ganske alvorlig. I noen tilfeller kan smertene stråle ut i baken eller ned ett eller begge ben. For noen føles det som om trykket i ryggraden, mens andre opplever en brennende følelse. Hvis det er press på en nerve, kan du også oppleve nummenhet eller prikking i deler av kroppen, og hvis nerve er komprimert, kan du ha muskelsvakhet. Hvis du har noen form for leddgikt i tillegg til DDD, kan symptomene også stivhet, hevelse eller felles ømhet og tap av fleksibilitet.

Diagnose

Artrose kan diagnostiseres gjennom x-stråler, som vil vise de benete endringer i ryggraden. Dette er kombinert sammen med en fysisk undersøkelse, som kan avsløre stivhet og ømhet. Degenerative disk sykdom kan også bli diagnostisert gjennom en fysisk eksamen - men, vil legen din også se etter nerve treff symptomer som nummenhet, prikking, muskelsvakhet eller svekkede reflekser. En historie om symptomene dine kan også hjelpe legen skille mellom de to forholdene.

Behandling

For både degenerative disk sykdom og slitasjegikt i ryggraden, en periode med hvile, slik at dine symptomer for å lette opp, anbefales. Å miste vekt tar unødvendig press av ryggraden. Får regelmessig, skånsom trening eller fysisk terapi kan hjelpe deg med å bevege seg riktig, uten skjerpende dine symptomer, og kan forebygge stivhet. Over-the-counter eller reseptbelagte medisiner kan administrere din smerte.