Digidexo.com

Kan høyt kolesterol forårsake hodepine?

Kan høyt kolesterol forårsake hodepine?

Hva er høyt kolesterol?

Hver celle i det menneskelige legeme inneholder kolesterol. Fatty i naturen, spiller kolesterol en sentral rolle i hormonproduksjon, celleproduksjon og bygging av membraner. Selv om kroppen vår produserer noe av kolesterol som vi trenger, er andre kilder til kolesterol stammer fra maten vi spiser. Ifølge American Heart Association, er det to typer kolesterol: gode og dårlige. High-density lipoprotein (HDL) er det gode kolesterolet, og low-density lipoprotein (LDL) er dårlige. Når LDL er høy, kan plakk begynner å danne og tette blodårene dine. Dette er kjent som aterosklerose.

Høy Kolesterol og hodepine

Symptomer på en hodepine kan begynne på ulike steder i hode og nakke, og utstråle til andre områder. Når en begynner å forårsake hodepine synsforstyrrelser, er det kjent som et migrene med "aura". MayoClinic.com beskriver denne type migrene så alvorlig i naturen, og til ledsages av kvalme og oppkast, samt smerte i huden og lysfølsomhet. Forskning viser at en migrene med aura er direkte knyttet til høyt kolesterol.

Høy Kolesterol Komplikasjoner

Ofte er det ingen symptomer som følger høyt kolesterol. Det er som regel ikke før en blodprøve er utført at høyt kolesterol er identifisert. Men i tilfeller av høyt kolesterol som går ubehandlet, hvori LDL fortsetter å stige, kan pasientene begynner å bli symptomatisk. En studie av National Institute of Aging viste at 43 prosent av migrene med aura lider hadde også blodprøver som avslørte en LDL på 240 (høy) eller høyere. LDL-nivå på 200 eller mindre regnes som ideelt. Høyt kolesterol ofte går hånd i hånd med høyt blodtrykk, som legger ytterligere helsemessige komplikasjoner. Som blodtrykket stiger, kan hodepine og migrene blir mer alvorlig. Under disse forholdene, er det lurt å følge legens løpet av handlingen, som vanligvis er en fettfri / kolesterol-fri diett sammen med en kolesterolsenkende resept.