Digidexo.com

Hva er komplikasjoner av ekstern strålebehandling for prostatakreft?

Hvert år over 185 000 amerikanske menn får diagnosen prostatakreft, og er den nest største årsaken til kreft hos menn, ifølge US Centers for Disease Control and Prevention. Mens ekstern strålebehandling er en vanlig behandling for prostatakreft, gjør prosedyren utgjøre en risiko for bivirkninger.

Betydning

De vanligste bivirkningene av ekstern strålebehandling for prostatakreft er tretthet, samt hud rødhet og irritasjon; disse forekommer i de fleste menn på et tidspunkt under behandlingen, i henhold til University of Pittsburgh Medical Center.

Typer av andre bivirkninger

Andre mulige bivirkninger av ekstern strålebehandling inkluderer rektal smerte eller kløe, lekkasje av avføring, diaré og hyppig eller haster vannlating. Disse effektene forekommer i om lag 30 til 50 prosent av pasientene, ifølge University of Pittsburgh Medical Center.

Time Frame

De fleste av bivirkningene som utvikler i løpet av ekstern strålebehandling behandlinger oppstå av den andre og tredje uken av behandlingen og stoppe etter behandlingen avsluttes, melder University of Pittsburgh Medical Center. Strålebehandling har potensial til å føre til andre komplikasjoner som utvikler måneder etter behandling avsluttes også.

Risiko

Erektil dysfunksjon ofte utvikler mot slutten eller etter ekstern stråle strålebehandling for prostatakreft og kunne fortsette gjennom hele livet. I noen tilfeller fører prostatakreft til skade på endetarmen som krever kirurgisk reparasjon, advarer Mayo Clinic.

Oppløsning

Å få nok hvile og spise en balansert kosthold bidrar til å begrense noen av de komplikasjoner av ekstern strålebehandling for prostatakreft, foreslår American Cancer Society. Unngå iført tettsittende klær over det bestrålte området for å minimere hudirritasjon.