Digidexo.com

Hvordan vet du om du har en Sleeping Disorder?

Hvordan vet du om du har en Sleeping Disorder?

Introduksjon

Ifølge Better Sleep Council, cirka 36 prosent av amerikanerne miste minst én natt med søvn per uke. Mange mister netter med søvn enda oftere enn det. Dette kan være forårsaket av en rekke faktorer som spenner fra stress til miljøet personen prøver å sove i. Men mange søvnløse netter også forårsaket av søvnproblemer.

Våkne timer

En måte at du kan oppdage om du har en søvnforstyrrelse er å ta et øyeblikk for å gjøre en rask evaluering av hvordan du føler deg i løpet av dagen. Du føler kronisk trøtt Do? Føler du at du har vært oppe hele natten, selv om du trodde du fikk en god natts søvn? Har din tretthet påvirke din evne til å betale oppmerksomhet på skolen eller få ting gjort på jobb? Dette er alle tegn på at du kan være sliter fra en søvnforstyrrelse.

Første time søvn

Du kan også være i stand til å fortelle om du har en sovende uorden ved å se på den første timen etter at du har lukket øynene for å gå til sengs. Hvis det tar deg lengre enn 30 minutter å sovne på en konsistent basis, kan du ha en sovende uorden. Det er vanlig under stressende tider for alle å ha et par netter i året hvor det tar lengre tid enn 30 minutter å sovne. Men hvis du opplever dette hver kveld, eller finne deg selv å våkne opp i løpet av den første timen med søvn på regelmessig basis, kan dette være et tegn på en sovende uorden.

Under Night

Søvnproblemer kan også presentere bevis for deres eksistens i løpet av natten. Hvis partneren din klager over at du snorker høyt og slutte å puste i løpet av natten, kan dette være et tegn på søvnapné. Hvis du våkner opp midt på natten skrikende eller redd, kan dette være et tegn på posttraumatisk stresslidelse (PTSD), eller en annen lidelse som forstyrrer søvnvaner. Sparker din kompis under søvn kan også være et tegn på en sovende uorden kalt rastløse ben syndrom.

Wake Up

Du kan også være i stand til å oppdage en søvnforstyrrelse etter hvordan du føler deg når du våkner opp om morgenen. Hvis du føler deg groggy, eller stadig våkner opp med en hodepine, kan du ha en sovende uorden. Å våkne opp med halsbrann er også et tegn på en sovende lidelse som kalles nattlige halsbrann.