Digidexo.com

Kosthold for høy kalium

Hyperkalemi er en tilstand hvori det er en forhøyet mengde kalium i blodet (over 5,0 mmol / l). Kalium er nødvendig for den normale funksjon av hjertet, muskler og nerver og for å overføre elektriske signaler gjennom hele nervesystemet. Høyt kaliumnivå kan føre til nyrestein, hjertestans og død. En diett som begrenser kalium og er lav i mettet fett og hydrogenert olje kan bidra til å redusere kalium.

Symptomer på høyt kalium

I enkelte individer kan høye nivåer av kalium forårsake ingen symptomer, mens andre har rapportert kvalme, tretthet, muskelsvakhet, prikking i huden, uregelmessig hjerterytme og svak puls. Vanligvis, med mindre økning i kalium er svært rask, symptomer på høyt kalium i blodet er vanligvis uoppdaget inntil kaliumnivået nå 7,0 mmol / l eller høyere.

Årsakene til høyt kalium

Høye nivåer av kalium kan være forårsaket av diett, medisiner, nyresvikt og Addisons sykdom.

Kosthold for høy kalium

Kalium finnes i kjøtt, frukt, grønnsaker, nøtter og meieriprodukter. En diett for de med høye nivåer av kalium må redusere sitt inntak av kalium til under 2000 mg hver dag.

Å følge en lav kalium kosthold, unngå krydder og urter som inneholder kalium inkludert salterstatninger, grense frukt og grønnsaker forbruk til fire porsjoner en dag med 1/2 kopp hver tid og redusere melkeinntaket til kun 1/2 kopp hver dag. Begrensningen på melk omfatter alle typer melk, slik som kulturmelk, iskrem og yoghurt.

Noen frukter, grønnsaker og andre matvarer bør unngås helt. Frukt som er svært høy i kalium og trenger å bli strøket fra dietten inkluderer aprikos, avokado, cantaloupes, honeydews, nektariner, bananer og tangelos. Grønnsaker som bør være helt unngås inkluderer artisjokker, bønner, tørkede erter, linser, bakte poteter, pommes frites, potetgull, søte poteter, bladbete, tomatpuré / puré, vinter squash og yams. Andre matvarer for å holde seg borte fra inkludere sjokolade godteri og drikkevarer, melasse og nøtter.