Digidexo.com

Wisdom Teeth Utvinnings Komplikasjoner

Visdom tennene, også kalt tredje-års jekslene, fjernes vanligvis i løpet av tenårene fordi de fleste jawbones er for små til å huse disse tennene. Komplikasjoner fra visdom tenner utvinning er ikke vanlig, men kan forekomme.

Dry Socket

Smerte er normalt for et par dager etter visdom tenner utvinning; Ring tannlegen din om smertene begynner å bli verre når det hadde blitt følelsen bedre. Det kan ha en tørrkontakt, noe som er den vanligste komplikasjon. Når du har en visdomstann fjernet, fyller åpningen med en blodpropp, som ligner på en skorpe på et sår, som dekker åpningen. Dersom blodproppen er løsnet ved et uhell, dette kalles en tørr socket, og det kan føre til en smertefull infeksjon. Tannlegen kan gi deg antibiotika og instruksjoner for å hjelpe det gro raskere.

Jawbone Fracture

Fjerning av bunnvisdomstennene kan svekke kjeven dersom røttene var veldig dyp og tannlegen måtte fjerne et uvanlig stort stykke bein under utpakkingen. Svært sjelden kan en kjevebrudd oppstår.

Nerve Damage

Nummenhet og prikking i tennene, hake, underleppen eller tungen kan oppstå på grunn av språklige nerveskader. Denne tilstanden er vanligvis forbigående; i de fleste tilfeller vil nerve reparere seg selv og følsomhet vil gå tilbake i noen måneder.

Tooth Damage

I sjeldne tilfeller kan tannlegen din chip eller skade en nærliggende tann eller rot under utvinning. Du må kanskje en tann fylling, rotfylling eller tann cap å reparere den.

Osteomylitis

I sjeldne tilfeller kan du utvikle en alvorlig komplikasjon som kalles Osteomylitis. Osteomylitis er forårsaket når bakterier som kalles Staphylococcus aureus kommer inn i kjevebenet. Du kan behandles med måneder med antibiotika eller kirurgi for å fjerne infeksjonen.

Sinus Perforering

Hvis visdomstennene var høyt oppe nær sinus hulrom, er det en liten sjanse utvinning kan perforere sinus hulrom. Hvis perforeringen ikke leges på egen hånd, kan oral kirurg gjøre kirurgi for å dekke åpningen med tannkjøttet.