Digidexo.com

Hva er Ultram 50 mg?

Ultram eller Tramadol 50mg er en reseptbelagte medisiner som brukes for smertelindring. Den 50mg dosering er gjenkjennelig som en hvit, belagt kapsel med ordet "ULTRAM" trykt på den ene siden og "06 59" på den andre.

Funksjon

Ultram virker ved å blokkere de opioidreseptorer i kroppen din, og hindre kroppen din fra å levere meldinger som hjernen kan tolke som smerte. Det hindrer også nedbrytningen av hjernen kjemikalier serotonin og noradrenalin, som endrer kjemien i hjernen, noe som gjør deg mindre sannsynlig å oppleve smerte.

Bruksområder

Ultram 50mg bare behandler moderat til alvorlig smerte; det ikke behandler ikke den underliggende tilstanden på noen måte. Leger vanligvis foreskrive Ultram å behandle smerte etter kirurgi eller skade, rapporterer Mayo Clinic.

Funksjoner

Ultram 50mg har potensial til å være vanedannende. Hvis du brått slutte å bruke Ultram etter å danne en fysisk avhengighet, er du sannsynligvis vil oppleve abstinenssymptomer, inkludert angst, svetting, søvnløshet, muskelstivhet, kvalme, skjelvinger, diaré, øvre luftveisproblemer og til og med hallusinasjoner, ifølge RxList.

Side Effects

De vanligste bivirkningene av Ultram er svimmelhet, kvalme, forstoppelse, hodepine, tretthet, oppkast, kløe, nervøsitet, eufori og svakhet. Noen pasienter utvikler anfall eller alvorlige allergiske reaksjoner mens du tar Ultram 50mg.

Advarsel

Ultram 50mg har potensial til å forårsake respirasjonsdepresjon, en livstruende tilstand der hjernen ikke er i stand til å regulere riktig pust, noe som resulterer i en mangel på oksygen. Av denne grunn bør du ikke kombinere alkohol, bedøvelsesmidler, narkotiske smertestillende, beroligende midler eller beroligende midler med Ultram 50mg.