Digidexo.com

Hip Problemer for Teens

Hip Problemer for Teens


Hofteproblemer ikke bare påvirker pensjonister. Noen forhold som påvirker hip er mer sannsynlig hos barn og ungdom, og kan forårsake smerte når den unge engasjerer seg i aktiviteter som kraftig mosjon eller gåing. Hvis en tenåring mistenker at han har en hip problem, bør han gå til en lege for undersøkelse og behandling.

Gled Capital Femoral Epiphysis

Ifølge Children Hospital Boston, oppstår en gled kapital femoral epifysen (SCFE) når lårbenshodet, som er ballen av lårbeinet, slips av toppen av lårbeinet. SCFE vanligvis påvirker tenåringer i alderen 11 til 15, og det har en tendens til å påvirke gutter oftere enn jenter. I halvparten av tilfellene, påvirker SCFE begge hofter. Mens årsaken til SCFE er fortsatt ukjent, tenåringer som utvikler det er ofte overvektige, på medisiner som steroider, gjennomgår strålebehandling eller cellegift, har skjoldbrusk problemer eller lider av nyresykdom.

Hofteleddsdysplasi

Hofteleddsdysplasi innebærer en unormal form av bein i hofteleddet og forekommer i ca fire av 1000 mennesker. Noen dysplastiske hip forholdene omfatter grunne hip stikkontakter og femoral hoder med feil kontur. Hofteleddsdysplasi påvirker flere jenter enn gutter, med en fem-til-en hunn-til-mann-forhold i USA. En viss type hofteleddsdysplasi kjent som acetabular dysplasi, der hofteskålen er for flat, vanligvis påvirker pasienter i slutten av tenårene til tidlig 30-tallet.

Perthes sykdom

Perthes sykdom, en sjelden tilstand, svekker blodtilførselen til vekstplate på toppen av lårbeinet og gradvis bryter ned bein i hofteleddet. Når blodgjennomstrømningen blir normal igjen, endrer bein form og blir hard, noe som kan resultere i bein ikke passer sammen som de skal. Perthes sykdom forekommer i ca seks av 1000 barn, vanligvis i gutter i alderen 2 til 15. Det kan føre til hoftesmerter, knesmerter og en haltende. Hvis for mye tid går før diagnose og behandling, kan Perthes sykdom føre til at ungdommens berørte beinet for å bli tynnere og kortere enn den sunn en.