Digidexo.com

Nevrologiske hjernefunksjoner

Den menneskelige hjerne er kommandoen midten av kroppen. Bortsett fra å kontrollere alle våre fysiske handlinger, det bestemmer også hvordan vi tenker, føler og huske. Hvert område av hjernen er ansvarlig for en annen funksjon.

Frontal Lobe

Frontallappen er ansvarlig for å forme vår personlighet og atferd. Den lagrer også våre minner, kontrollerer hva vi sier og hjelper oss å løse problemer.

Isse Lobe

Denne loben styrer følelse av berøring, trykk og temperatur. Det hjelper oss å navigere gjennom rommet rundt oss og holder oss fra å komme borti andre gjenstander.

Temporal Lobe

Tinninglappen er ansvarlig for korttidsminnet og ansiktsgjenkjenning. Det gir oss også muligheten til å høre og forstå hva som blir sagt til oss.

Occipital Lobe

Den viktigste funksjonen til occipital lobe styrer syn, inkludert muligheten til å gjenkjenne former og farger. Skader på dette området kan føre til øyeproblemer og hallusinasjoner.

Hjernestammen og lillehjernen

Disse to delene kontrollere våre grunnleggende funksjoner. Hjernestammen styrer vitale prosesser slik som blodtrykket, temperatur og fordøyelse. Lillehjernen styrer frivillige bevegelser og balanse.