Digidexo.com

Zicam Problemer

Zicam er en linje av homøopatiske kaldt og allergi rettsmidler. Produktene har stort sett mindre bivirkninger, med unntak av tre rettsmidler som ble tilbakekalt av produsenten Matrixx Initiatives, etter rapporter om alvorlige bivirkninger.

Funksjon

Zicam forkjølelsesmedisiner, men ikke allergi rettsmidler, inneholder sink gluconate. Produktet hevdes å redusere varigheten og alvorlighetsgraden av forkjølelsessymptomer.

FDA Warning

Det amerikanske Food and Drug Administration (FDA) utstedt en advarsel i juni 2009 å gi råd forbrukerne til ikke å bruke Zicam Cold Remedy neseutstryk i enten voksen eller barn-størrelse, eller Zicam Cold Remedy Nasal Gel.

Alvorlig bivirkning

Etaten mottok over 130 rapporter fra forbrukere som hadde opplevd en redusert luktesans eller et fullstendig tap av lukt, etter bruk av disse produktene. For noen mennesker, problemet var langvarig eller permanent.

Betraktninger

Tap av luktesansen kan være farlig, som nevnt av FDA, fordi disse menneskene ikke kan lukte gasslekkasjer eller bevis for brann.

Andre bivirkninger

Oral sink gluconate produkter som de som tilbys av Zicam kan forårsake diaré, urolig mage og kvalme. Ta produktene med mat kan hjelpe. I sjeldne tilfeller kan noen mennesker oppleve en allergisk reaksjon på sink gluconate.