Digidexo.com

Hvordan bytte til en glutenfri diett

Hvordan bytte til en glutenfri diett


Gluten er det bindende protein i hvete og andre kornsorter som rug og bygg. For personer med gluten følsomhet eller cøliaki, unngå gluten er et must. Lider av cøliaki opplever mange svekkende symptomer fra å spise gluten. Når du bytter til en glutenfri diett, bør du begynne å føle seg bedre. Bruk disse tipsene for å gå på en glutenfri diett.

Hvordan bytte til en glutenfri diett

eliminere alle gluten inneholder korn fra kosten, blant annet hvete, rug, bygg, og triticale. Også eliminere havre, siden havre avlinger kan være kryss-forurenset med hvete. Følgende trinn forklarer hvordan du fjerner disse korn fra kosten - en tilsynelatende enkel, men faktisk skremmende, oppgave.

Utdanne deg selv om å spise glutenfri før du bytter til en glutenfri diett. Å spise glutenfritt innebærer å vite mye mer om maten du spiser enn det som kan dekkes i denne artikkelen. Det er verdt å si igjen: utdanning er nøkkelen til suksess når du gjør den glutenfri diett.

Monter glutenfrie oppskrift ressurser. Abonner på bladet, Glutenfri Living. Besøker nettsteder målrettet for cøliaki eller glutenfrie dietter. Skaff kokebøker utformet for personer med cøliaki eller matallergier eller følsomhet.

Les alle produktetiketter av pakket mat å finne kilder til gluten. Gluten skjuler ikke bare i brød, kjeks, cookies, kaker, pasta og kaker, men i øl, frosne måltider, sauser, godteri, sauser, soyasaus, granola, og mange andre produkter.

Lær andre navn for glutenholdige ingredienser på produktetiketter. Modifisert matstivelse, for eksempel, men noen ganger avledet fra mais, kan i enkelte tilfeller være en hveteprodukt. Hvete kan kalles mange ting på produktetiketter, inkludert mel, spelt, kamut, semulegryn, durumhvete, og seitan.

Lær hvilke produkter typisk båtplass gluten, men unnlater å nevne det faktum på etikettene. Noen krydder bruker hvete som fyllstoff, men inkluderer ikke hvete på etikettene. Noen ganger marshmallows og godteri er pakket med hvetemel for å holde dem fra å holde seg til hverandre.

De-glutenize kjøkkenet. Hold glutenfrie matvarer fra å bli forurenset av selv spor av hvete. Samme med gryter, panner og kjøkkenredskaper. For råd om hvordan du fjerner alle spor av hvete og andre glutenholdige korn, besøk www.celiac.com.

Nå som du er informert, gjør bytte til en glutenfri diett! Be om glutenfrie alternativer når du går ut for å spise. Kontroller at serveren forstår hva glutenfri måte før du spiser restaurant mat som er ment å være fri for gluten.

Når du spiser mat noen andre har utarbeidet, være dristige. Spør om alle ingrediensene. Hvis du ikke kan få et fullstendig svar eller mistenker at det kan være gluten i maten, ikke spise det.

Hvis du ikke allerede er en kokk, lære de grunnleggende prinsippene i matlaging og baking. Hvis du tidligere brukt mange pre-pakkede matvarer, må du gjøre mer av din egen matlaging for å unngå gluten.

I stedet for hvetemel, erstatning blandinger laget av mel og stivelse som er basert på glutenfrie korn og belgfrukter som hvit ris, søt ris, brun ris, durra, poteter, tapioca, mais og bønner. Bruk disse blander å etterligne virkningen av hvete i oppskrifter. Eksperimenter med forskjellige mel blander til du finner en som fungerer for deg og din familie. En vanlig blanding er 2 kopper hvit ris mel, 1/3 kopp potetmel (ikke potetmel), pluss 1/3 kopp tapioca mel eller stivelse. Se i glutenfrie oppskrifter for eksakte mel å bruke og proporsjoner.

Bruk glutenfri pasta i stedet for hvete-baserte pasta i oppskrifter. Brun ris pasta er en deilig erstatning. Ikke bruk pasta laget med spelt, som inneholder gluten.

Finn glutenfrie kaker, brød og bakevarer på naturlig mat butikker som Whole Foods eller Trader Joe. Du kan også finne bakemikser for brownies, sjokoladekake, fransk brød, pai skorpe, og andre godsaker i helsekostbutikker.

Hint

  • Bytte til et glutenfritt kosthold er en læringsprosess. Ta hensyn til din kropp og hvordan den reagerer på maten du spiser.
  • Fordøyelsessystemet kan trenge litt tid til å gro. Uker eller måneder kan passere før du føler deg bedre.
  • Hvis du finner en kilde til havre som er sikret å være gluten-fri, kan du være i stand til å spise dem uten skade.
  • Å erstatte den bindende kvaliteten på gluten, glutenfrie oppskrifter ofte kaller for egg eller små mengder av xantangummi eller guargummi. Disse ingrediensene kan bli funnet i Resources.
  • Unngå krysskontaminering av mel mens bakervarer. Hvis du koker det hele tatt med hvete, bygg eller rug, være forsiktig med å dyppe i glutenfritt mel pott med samme skje eller kopp tiltak.
  • Ikke anta at fordi noe er hvete-fri det er glutenfritt.
  • Prøv å bruke hele korn mel som brun ris mel når det er mulig i dine glutenfri bakemikser. Det er sunnere enn raffinert korn.