Digidexo.com

Hvordan spise mindre salt eller lav natrium i restauranter

Hvordan spise mindre salt eller lav natrium i restauranter


Spise ute kan være en ekte glede. Men noen ganger er det vanskelig å feste til en spesiell diett, slik som lav salt eller lavt natrium. Men hvis du vet hvor den ekstra salt gjemmer seg og hva du spør etter, kan du holde deg til din diett og fortsatt nyte et deilig måltid i restauranten.

Hvordan spise mindre salt eller lav natrium i restauranter

•  Først av alt, skjønner at enkelte matvarer er naturlig høy i natrium. De blir vanligvis bearbeidet mat eller konservert på en eller annen spesiell måte. Noen av disse høye salt matvarer er pickles, oliven, og til og med ost. Hvis du bestille noen av disse, nyt dem med måte.

Matvarer som er panert før de er stekt, eller stekt og saltet, er ofte høy i natrium. Disse inkluderer løkringer, batter-stekt fisk, pommes frites, og tortilla chips. Unngå å bestille batter-stekt mat helt siden salt er sannsynligvis allerede i røren. Du kan spørre om tortilla chips eller pommes frites (hvis angivelig gjort for å bestille) kan serveres usaltet. Fast food restauranter kan ikke være i stand til å hjelpe deg på dette.

sauser er en viktig kilde til natrium i restauranter. Be om sauser, salatdressinger, og sauser som skal utelates eller servert på siden. Selv i de fleste fast food restauranter, kan du be om sauser som skal utelates eller servert på siden. Merk at forberedt sennep er vanligvis høy natrium.

Supper er en annen stor kilde til natrium. De er best unngås eller nytes i svært små porsjoner, siden de ikke vil bli tilberedt på bestilling.

Ditt beste valg for en hovedrett er nok kjøtt, fisk eller fjærkre tilberedt på bestilling. Ber om at det skal tilberedes uten sauser eller lagt krydder. Hvis du ønsker en smak av saus, be om det å bli servert på siden. Bare si "ingen krydder", siden krydder kan være alle ferdigblandet (salt, pepper og urter) for å legge på en gang. Dersom du ikke liker unseasoned mat, kan du ta med din egen salt gratis krydder for å legge til.

For poteter, ris eller grønnsaker, velger vanlig varianter. Be at ingen salt tilsettes under koking og at eventuelle sauser bli servert på siden.

Spør om blandede retter eller gryteretter er forberedt fra grunnen av for hver enkelt. Ofte er de ikke, og de bør unngås. Overraskende, bruker mange restauranter allerede forberedt retter som bare varmes opp i restauranten. De kan ikke bli gjort til bestillingen.

Selv om laget in-house, er kombinasjonsretter som lasagne vanligvis tilberedes i store partier og har mye salt av flere grunner. Kjøttet blir sannsynligvis saltet, som er pasta, og de oster og sauser er sannsynligvis høy i natrium. Du er bedre med et enkelt måltid med salat, grønnsaker og kjøtt, fisk eller fjærkre tilberedt på bestilling. Hvis du blir med disse valgene, kan du nyte et avslappende måltid ute uten å risikere helsen.