Digidexo.com

Hvordan lære enkeltpersoner å bruke Hjelpemiddelsentral

Hvordan lære enkeltpersoner å bruke Hjelpemiddelsentral


Tekniske hjelpemidler hjelper funksjonshemmede utføre funksjoner som ellers kan være vanskelig eller umulig. Tekniske hjelpemidler kan hjelpe personer med nedsatt funksjonsevne - eller funksjonelle begrensninger forårsaket av alder, sykdom, skader, fedme eller andre forhold - leve et rikere, fyldigere, mer selvhjulpne og mer selvstendig liv ved å gi dem muligheten til å delta i daglige aktiviteter de kan ellers ikke kunne få tilgang til. Tekniske hjelpemidler kan være så low-tech som en buet skje eller som high-tech som en sofistikert kommunikasjonsenhet med stemmen utgang.

Hvordan lære enkeltpersoner å bruke Hjelpemiddelsentral

•  Gjør deg kjent med hver enkelt persons behov. Lær så mye du kan om den enkeltes funksjonshemming, samt hvordan de uføre ​​grenser og ellers påvirker hennes evne til å delta i daglige aktiviteter. For eksempel, hvis noen har cerebral parese som har resultert i dårlig fatte evne, vil hun trenge hjelpemidler til å utføre oppgaver som å skrive eller bruke en hårbørste.

Undersøke tekniske hjelpemidler anbefales å møte personens behov. Finn ut hva typer enheter kan bidra til å forbedre livskvaliteten hennes. Du kan finne off-the-sokkel enheter som adresserer et spesifikt behov, for eksempel en syntetisert utdataenhet for personer som har problemer med å produsere forståelig tale stemme. Designere lage tilpassede enheter som er skreddersydd for enkeltpersoner. For eksempel kan tilpasses hodeutstyret bli opprettet for å muliggjøre quadriplegics å betjene en motorisert rullestol. Selv massemarkedet produkter ikke er designet for mennesker med nedsatt funksjonsevne, kan de brukes som den er eller modifisert for å møte personens behov. For eksempel kan en håndholdt dusj være en adaptiv enhet for personer med vanskeligheter stående å ta en dusj på grunn av leddgikt eller balanse lidelser.

Lær om funksjonene og egenskapene til hjelpemidler. Grundig kjent med hjelpemidler, inkludert hva det er designet for å gjøre, hva det er for øyeblikket stand til å gjøre og hva den kan gjøre trygt med modifikasjoner. Ta for eksempel den UbiDuo Ansikt til Ansikt Communicator for døve. Produktet er utformet slik at døve personer å engasjere seg i ansikt-til-ansikt samtaler. Men det kan være konfigurert til å bli brukt til å over telefon. Når det kombineres med flere enheter, kan enheten også brukes til å delta på møter eller i andre gruppesituasjoner.

tillate den enkelte å prøve ut tekniske hjelpemidler med din hjelp. Den tiltenkte brukeren av tekniske hjelpemidler kan i utgangspunktet trenger betydelig støtte når du bruker en enhet. Dette er normalt. Ta en gradvis frigjøring metode i å gi støtte. I utgangspunktet demonstrere bruk av enheten. Tillate den tiltenkte brukeren å øve på å bruke enheten med din hjelp. Til slutt, hjelpe den enkelte overgangen til å bruke enheten uavhengig.

Foreta eller be om nødvendige modifikasjoner på tekniske hjelpemidler. Observere den enkelte nøye ved hjelp av tekniske hjelpemidler for å sikre det fungerer godt. Hvis det krever justeringer eller endringer, enten gjøre dem eller be om at de gjøres av en enhet som er kvalifisert og autorisert til å gjøre det, slik som forhandler, leverandør eller produsent. Et eksempel på et hjelpemiddel som kan kreve justering er en motorisert scooter hvis hastigheten er enten for fort eller for sakte å møte brukerens dens behov. Forhandleren eller forhandleren som solgte enheten kan ofte justere den til å operere med en hastighet som vil tilfredsstille brukerens behov. Et eksempel på en situasjon hvor en hjelpeteknologi enheten kan kreve modifikasjon kan være et dokument forstørrer som brukeren har problemer med å bruke i lav belysning. Enheten kunne sendes tilbake til produsenten som skal ettermonteres med et lys.

Bruk hands-on instruksjon - bokstavelig talt - og læremidler for å lære personen å bruke hjelpemidler. Legge hånden over hans og veilede hans bevegelser som han prøver ut enhetens ulike funksjoner. Denne prosessen er beslektet å skyve et barn på en sykkel og til slutt la det gå; til slutt, når du føler det er trygt å gjøre det, kan du sakte fjerne hånden din og la ham gå solo. Bruke fotografier, verbal retninger, skriftlige instrukser og videoklipp som læremidler for å hjelpe personen å mestre sin hjelpeteknologi.

Monitor personens uavhengig bruk av tekniske hjelpemidler. Sikre at hun bruker hjelpeteknologi trygt mens utlede maksimal nytte av det. For eksempel, hvis en person bruker en stemme forsterkning enhet, sikre at han forstår hvordan du justerer det og hvor du skal plassere den slik at bakgrunnsstøy filtreres ut og interferens fra andre enheter er minimert. Gi nødvendig coaching, støtte eller veiledning for å sikre den tekniske hjelpemidler gjør det den er ment å gjøre.

Hint

  • I første omgang vil du gjøre det meste av arbeidet er involvert i å bruke eller bruker enheten. Men med fortsatt støtte og repetisjon, vil personen hjelpeprogramvaren var ment for å bli mer komfortabel med å bruke tekniske hjelpemidler med mindre hjelp fra deg. Denne prosessen kan ta tid. Vær tålmodig, hyggelig og respektfull.
  • Vokt dere for sikkerhetsrisikoer presentert av tekniske hjelpemidler den enkelte du støtter bruker. For eksempel, feil bruk en elektrisk rullestol kan skade brukeren og andre i nærheten. Gjøre alt for å minimere identifiserte risikoer.