Digidexo.com

Hvordan vite om du har en Fallen Arch

Hvordan vite om du har en Fallen Arch


En fallen bue i foten er ikke et problem å ta lett på. Det kan føre til bein spurs, rygg og hoftesmerter og økt sjansene for leddgikt. Når du har en fallen bue, midt indre delen av foten din som bør være av bakken er nærmere bakken. For noen er det et problem som er arvelighet. For andre er det dårlig holdning, iført hæler eller legger mye belastning på føttene. Hvis du oppdager at du har en fallen bue, ta kontakt med en lege og finne sko som gir ekstra bue støtte. Tiltak for å ta vare på din falt bue bidrar til å hindre andre forhold blir verre over tid.

Hvordan vite om du har en Fallen Arch

•  Dypp foten inn et badekar med vann. Rist av overflødig, og trykk deretter på foten på et stykke papp på gulvet. Hvis du ser en hel fotavtrykk uten mangler område hvor buen skal være, har du en fallen bue.

Finn et par sko du slitasje regelmessig.

Se på hæler på skoene. Hvis du ser en ujevn hæl, betyr det du har en bue problem. En ujevn hælen på skoen betyr en bue problemer ved at foten og kanskje ikke i det andre.

Sjekk innsiden nederst på foten for hevelse etter at du har stått en stund. Hvis det er hovent, kan du ha en fallen bue.

Hint

  • Se en lege med en gang hvis du har en fallen bue. Rett behandling kan forhindre flere problemer ned linjen.