Digidexo.com

Hvordan lære mat grupper

En av de viktigste tingene du kan lære barna er viktigheten av å spise et sunt kosthold. En del av dette innebærer å lære dem om matvaregrupper og næringspyramiden. Men lange abstrakte diskusjoner om temaet er lite sannsynlig å få mye innflytelse. I stedet må du virkelig fange deres oppmerksomhet, og det er en effektiv måte å gjøre dette.

Hvordan lære mat grupper

•  Har en familie matlaging natt. Det er nok best at det skal være på en fredag ​​eller lørdag, slik at den neste dagen er ikke en skoledag. Ungene kommer på kjøkkenet og får elementer fra de ulike matvaregruppene å bruke i oppskrifter.

•  Ta barna shopping, og lage et spill av dem prøver å finne den sunneste versjonen av et element. For eksempel kan du be dem om å søke etter Tomatsuppe med lavest saltinnhold per porsjon. Du kan også bruke dette som en sjanse til å peke ut hvordan du kan gi næring for mindre hvis du gjør kloke kjøpsavgjørelser.

Diskuter hvert av mat gruppere elementer som de blir brukt til å gjøre parabolen. Mens de diskuterer fordelene med en viss ingrediens, kan du også påpeke et annet element som har den samme fordelen. For eksempel, hvis du diskuterer hvordan protein-rik fisk er, kan du nevne at peanøttsmør er også rik på protein. Sitte ned til middag og tilfeldig quiz barna å se hva de har lært.