Digidexo.com

Hvordan du setter inn en rektal stikkpiller

Hvordan du setter inn en rektal stikkpiller


For millioner av mennesker, medisinske problemer som en påvirket kolon krever innsetting av en rektal stikkpille. Mens ikke vanskelig, gir denne prosessen noe ubehag. De fleste medisinske fagfolk anbefaler en smurt glyserin stikkpille for enklere innsetting. Hele prosessen tar omtrent 20 til 25 minutter fra preparatet til fullførelse av avføring.

Hvordan du setter inn en rektal stikkpiller

•  Vask hendene grundig i varmt såpevann. Hvis du ønsker å ha et par hansker, legg dem på umiddelbart etter vask hendene. Sørg for at du bruker en ren par hansker.

•  Åpne pakken av glyserin stikkpille. Hold stikkpille i pakken før du er klar til å bruke den.

Plasser deg komfortabelt enten sitte eller ligge på din høyre side. Sørg for at du lett kan nå rektum.

Ta stikkpille ut av emballasjen og hold den mellom tommel og langfinger, med den spisse enden vendt bort fra håndflaten din. Tuppen av pekefingeren skal hvile på den flate enden av stikkpille.

Plasser den spisse enden av stikkpille på endetarmen din. Skyv stikkpille med pekefingeren inn i endetarmsåpningen. Fortsett å skyve den inntil pekefingeren klarner lukkemuskelen, og deretter fjerne pekefingeren, forlater stikkpille. Hvis du ikke setter det langt nok, suppositoriet lysbilder ut igjen.

Stram lukkemuskelen for å holde stikkpille på plass. Sitte eller ligge stille i ca 15 minutter, slik at stikkpille til å fungere.

Vask hendene etter avføring i varmt såpevann.

Hint

  • Mens du kan sitte ned og sette inn stikkpille, for best resultat, bør du legge på din venstre side. Fordi tykktarmen fører til endetarmen fra venstre, gjør det også tyngdekraften til å hjelpe til med avføring.
  • Hvis du ikke bruker en smurt stikkpille, smøre det med et vannbasert glidemiddel. Ikke bruk vaselin.
  • Noen mennesker synes det er lettere å sette inn stikkpille base side først. Hvis dette er mer komfortabel for dere, vil den ikke endre effekten av suppositoriet.
  • Rådfør deg med en lege før du bruker noen form for medisiner.