Digidexo.com

Hva kan forårsake en astma angrep?

Astmaanfall kan oppstå uventet og føre til at du utvikler symptomer som pustevansker, noe som kan være livstruende uten rask medisinsk behandling. Årsakene til astma angrep forskjellig for hver person, og inkluderer eksponering for innendørs og utendørs miljømessige utløsere, akutte sykdommer og kroniske medisinske tilstander som irriterer eller inflame lungene. Vurdere noen viktige fakta fra Mayo Clinic om hva som forårsaker et astmaanfall.

Allergener

Stoffer som utløser allergi, som for eksempel pollen, støv, mugg eller kjæledyr dander, kan også utløse et astmaanfall.

Tobakksrøyk

Passiv røyking fra tobakk, eller "tredje hånd" røyk, som er rester igjen på stoler, klær og tekstiler kan irritere luftveier og forårsake et astmaanfall.

Luftforurensning

Utendørs luftforurensning slik som ozon og partikler fra bilindustrien eksos kan føre til at du har et astmaanfall, spesielt i varmt sommervær.

Luftveisinfeksjoner

Luftveisinfeksjoner slik som vanlig forkjølelse, influensa og bronkitt kan forårsake astmaanfall i hele varigheten av sykdommen.

Kronisk bihulebetennelse

Kronisk bihulebetennelse (sinusitt) kan føre til hevelse og betennelse i luftveier, noe som kan føre til astmaanfall.

Acid Reflux

Acid reflux som skjer ofte eller er kronisk kan føre til astmaanfall som følge av ubehag i halsen og lungene.

Trening

Anstrengende trening eller fysisk aktivitet kan forårsake astmaanfall både i løpet av aktivitet, så vel som for en periode på flere timer etter å stoppe aktiviteten.