Digidexo.com

Omrisset av ernæring fakta for Kids

God ernæring er svært viktig for barn. Det er viktig at barna spise en god balanse av sunn mat for å bli levert med de riktige næringsstoffene de trenger for å opprettholde helse og utvikle seg riktig, og for å etablere sunne matvaner som gjenstår med dem gjennom til voksenlivet.

Foods

Maten pyramide og prinsippet om fem pluss en dag er to enkle og grunnleggende guider når det kommer til et barns ernæring. Næringspyramiden sier at barn (og voksne) bør spise mye av frokostblandinger, brød, korn og poteter. Også frukt og grønnsaker bør utgjør en stor del av deres kosthold. I mindre mengder bør være melk, ost og yoghurt, og i fortsatt mindre mengder bør fortsatt være kjøtt og fisk. Den minste del av enhver diett bør være høy-fett matvarer og snacks, sukkerrike matvarer, godteri og junk mat. De fem pluss en dag-prinsippet er en enkel leveregel som sier at hver dag et barn bør ha minst fem porsjonsstore porsjoner med frukt eller grønnsaker.

Familie Meals

Betydningen av vanlige familie måltidene kan ikke overvurderes. Familie måltidene oppmuntre til utvikling av sunne matvaner. Tilfeldig spise ganger og steder har en tendens til å oppmuntre til spising av raskt tilberedte matvarer som er av tvilsom ernæringsmessig verdi. Å spise foran TV-en er spesielt mislikt av barnet ernæringseksperter. Preparerte kokte familiens måltider tendens til å være mer sunn og næringsrik som mer tid, trodde og krefter har gått inn i dem. Men streng overholdelse av et barn å spise alle hans måltid - for eksempel "rense plate '- er motløs, som det lærer et barn negative følelser mot sunn mat og fører til unødvendig konflikt.

Foreldre

Foreldre har åpenbart en viktig rolle å spille for å sikre sine barn har en god ernæringsmessig balanse i sine dietter. Foreldre kan sette et eksempel, men de bør også være godt informert om de beste teknikker for å oppmuntre sunn mat med sine barn. Barn vil ikke naturlig gjøre de beste valgene, så litt veiledning og bakke regler er viktig. Det kan være lett å gi etter for 'barnevennlige' matvarer, for eksempel pizza og pommes frites, men det er mye sunn mat som barna liker, og disse ikke bør være ignorerer. Grunnleggende frukt som epler og bananer, nøtter og sunne brød - alt er gode alternativer som barna vil spise hvis gitt oppmuntring.

Junk Food

Åpenbart bør forbruket av usunn mat begrenses for barn i vekst. De fleste rask mat og godteri type mat er høy i salt, sukker og fett som har liten næringsverdi og kan føre til fedme, diabetes eller andre uønskede forhold. De bør imidlertid ikke bli utestengt helt, som hver diett trenger litt salt, sukker og fett. Den beste måten å håndtere disse typer matvarer er som en spesiell behandling eller belønning, snarere enn en dag til dag vane.