Digidexo.com

Hvordan eliminere tannkjøtt sykdom for alltid

Hvordan eliminere tannkjøtt sykdom for alltid


Har du noen gang forlot tannlegekontor full av ambisjoner om å endelig begynne å ta bedre vare på tennene og tannkjøttet? Du børste og tanntråd i noen dager, tilsynelatende dedikert til en ny måte å leve på, og deretter, uten provokasjon, du lydløst gli tilbake i gamle vaner til hvilken tid du besøker tannlegen igjen og syklusen starter over?
Gingivitt, det første tegn på tannkjøttsykdom, fører til at tannkjøttet til å være rød og hoven. Tannkjøttsykdom er den viktigste grunnen til at folk mister sine tenner, og den gode nyheten er at du er den som kan hindre det. Her er hva du skal gjøre.

Bruksanvisning

•  Puss tennene for en full 2 minutter hver gang du pusser. Hvis du ønsker å unngå tannkjøttsykdom, må du vie to minutter, to til tre ganger per dag, til praktisering av god munnhygiene.

Brush på tannkjøttet. Tannkjøttet er stedet hvor gingivitt begynner og er den mest forsømte området i munnen. Plasser tannbørsten i en 45-graders vinkel slik at en del av tannbørsten er gjennomtrengende tannkjøttet og den andre delen renser tennene.

Har to tannbørster og veksler mellom dem. Etter hver bruk, la en tannbørste lufttørke mens du bruker den andre.

Få deg en elektrisk tannbørste. Studier viser at en elektrisk, roterende tannbørste fjerner opptil 98,2 prosent av plakk, sammenlignet med 48,6 prosent fjernet av en vanlig tannbørste.

Gi tannkjøttet en god massasje. Bruk tommel og pekefinger, gni tannkjøttet to ganger om dagen for å øke blodtilførselen til området.

Ta litt vitamin C. Selv om vitamin C ikke vil kurere tannkjøttbetennelse eller forebygge tannkjøttsykdom, ifølge US Department of Agriculture Western Nutrition Research Center i San Francisco, California, kan det bidra til å forhindre blødende tannkjøtt.

Gurgle med Listerine. Studier tyder på at bruk av Listerine munnvann hjelper hemme plakk rundt tannkjøttet, noe som reduserer risikoen for tannkjøttbetennelse.

skrape tungen med en tunge skraper eller tannbørsten. Skraping tungen til å fjerne bygget opp bakterier som kan være giftig for munnen. Skrape tungen 10 til 15 ganger med noe som ikke er skarpe for å fremme optimal tannhelse.

Ta en god titt på din livsstil. Hvordan er kostholdet ditt? Spiser du nok frukt og grønnsaker? Røyker du? Drikker for mye? Er du under mye stress? Disse typer laster kan tappe kroppen for viktige vitaminer og mineraler som er nødvendige for en sunn munn. Eliminer dine laster og munnen din vil takke deg for det.

Sist, men ikke minst, floss tennene minst en gang per dag. Tanntråd kan bidra til å eliminere dårlig ånde, redusere rødhet og hevelse på tannkjøttet og total, forebygge tannkjøttsykdom mens fremme god tannhygiene.

Hint

  • Ikke overse sår, blødende tannkjøtt eller løse tenner. Disse forholdene krever en umiddelbar tannlege avtale. Se tannlegen din om proteser passe annerledes. Få en dental checkup minst to ganger per år.