Digidexo.com

Hvordan ta vare på et spedbarn med Cerebral Parese

Hvordan ta vare på et spedbarn med Cerebral Parese


Et spedbarn med cerebral parese krever samme omsorg som andre spedbarn. Behandling for CP kan ofte forbedre et barns livskvalitet og evner, og dette kan begynne i barndommen, når diagnosen stilles.

Hvordan ta vare på et spedbarn med Cerebral Parese

•  Snakk med din barnelege om omsorgen barnet ditt behov. Leger ofte må jobbe med en full team av helsepersonell for å finne den beste og mest aktuelle behandlingsformer.

Begynn behandling tidlig. Når diagnosen er gjort, begynner å finne og arbeide med spesialister som skal gi behandling for barnet ditt.

Lær å gjøre behandlingen hjemme. Du kan ta babyen din til en fysioterapeut eller utviklingssenter, men behandlingen må gjøres hjemme også.

Unngå å overdrive. Du kan være engstelig for å hjelpe barnet ditt, men prøver å gjøre for mye vil virke mot sin hensikt. Spør din lege eller fysioterapeut til å sette opp en terapi tidsplan for deg å gjøre hjemme.

Ta hensyn til barnets humør og behov. Akkurat som alle andre, babyer har sine gode og dårlige dager. For eksempel lette på dager når babyen er veldig grinete eller irritabel og terapi er bare å gjøre situasjonen verre.

Vurdere om barnet ditt er å spise riktig. Noen barn med CP har problemer med å spise. Hvis barnet ditt ikke er å spise riktig og ikke få vekt, kan det hende du trenger å diskutere alternative fôring metoder med legen din.

Lek med barnet ditt. Han eller hun kan ha spesielle behov, men vanlig lek er viktig også.

Hold og kose babyen. Å ha CP gjør ikke et spedbarn for skjøre til å berøre. Han eller hun trenger kjærlighet, akkurat som alle andre baby.

Se for anfall. Mange barn med CP har også beslag lidelser. Informer legen din umiddelbart hvis du oppdager noe som ser ut til å være et anfall.

Hold orden på milepæler. Dette er viktig for alle foreldre.

Hold up-to-date. Forskning er kontinuerlig kommer ut med nye og forbedrede behandlingsmetoder for CP.

Lær om hva som er tilgjengelig. Gjør det sakte, for ikke å overvelde deg med informasjon.

Hint

  • Kontakte profesjonelle organisasjoner som forente Cerebral Parese (se relaterte sider) eller bli involvert med en støttegruppe kan være svært nyttig for å lære om CP og hvordan å leve med det.
  • Tenk på tale og / eller ergoterapi som spedbarn blir nærmere hans eller hennes første bursdag. Barn med CP kan ha problemer med tale, og tidlig intervensjon kan hjelpe enormt.
  • Bli med i en støttegruppe. Møte andre foreldre gjør det mulig å dele informasjon og tips om omsorg for barn.
  • Søke terapi for deg selv og din familie hvis du begynner å bli overveldet. En erfaren familieterapeut kan hjelpe deg med å mestre.
  • Hvis du har spørsmål eller bekymringer, ta kontakt med en lege eller annet helsepersonell før han gikk i alle aktiviteter knyttet til helse og kosthold. Denne informasjonen er ikke ment som en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning eller behandling.