Digidexo.com

Hva er semi-Skim Milk?

Hva er semi-Skim Milk?


Melk i USA i solgt i fire ernærings varianter: helhet, redusert fett, lav-fett og skummet, differensiert etter prosentandel av melkefett. Helmelk er full-fett, akkurat som det kommer fra kua. Skummet melk, lav-og redusert fett har hatt varierende mengder av melkefett skummet fra overflaten, å redusere fettinnholdet. Melk i Storbritannia følger et lignende regelverk, merket hele, lett og skummet.

EU Melk Standards

Dairy er regulert av EU-standarder i Storbritannia. EU gir retningslinjer for merking av melk i henhold til den prosent melkefett etter volum. Helmelk har ingenting lagt til eller fjernet når den kommer fra kua. Det er pasteurisert og homogenisert, men ikke noe fett fjernes. Melk må inneholde et minimum på 3,5 prosent melkefett som skal merkes helhet. Semi-skummet melk i Storbritannia har noe av fettet fjernet, og etterlot 1,7 prosent fettinnhold. Skummet melk er nesten alle av fett fjernet, og etterlot et gjennomsnitt på 0,1 prosent melkefett. EU har nylig lagt en klassifisering for melk som faller utenfor standard melk fett prosenter. Melk med et fettinnhold enn 3,5, 1,7 eller 0,1 prosent merkes med at prosentandelen, men kan ikke kalles skummet, lettmelk eller helhet. Mange produsenter produserer en prosent melk som et resultat.

USA Forskrift

Det amerikanske Food and Drug Administration setter standarder for melk merking basert på fettinnholdet i tillegg. Helmelk inneholder 3,5 prosent melkefett, inneholder redusert fett melk 2 prosent melkefett, inneholder lettmelk 1 prosent melkefett og skummet melk, også kalt ikke-fett eller fett-fri, inneholder ikke mer enn 0,2 prosent melkefett. Akkurat som lettmelk i Storbritannia er produsert, redusert fett og lettmelk er lettmelk, men de er ikke merket som sådan.

Velge Semi-Skim

Semi-skummet melk har omtrent halvparten av fettinnholdet i melk. Det er lavere i kalorier og noe lavere på vitamin A, et resultat av fjerning av melkefett. Til forskjell fra skummet melk, som kan være vandig og smakløs, beholder lettmelk mye av smaken og noen av kremaktighet av helmelk uten full fett og kalorier. I USA, redusert fett og lettmelk inneholder også mindre fett og færre kalorier. Redusert fett er litt creamier, likner helmelk tettere enn lav-fett, men lite fett er en mer kremaktig alternativ til skummet melk.

Pastuerization og homogenisering

Mest melk på det britiske markedet, og all melk som selges i USA er pasteurisert. Pasteurisering er en prosess for hurtig oppvarming av melken til høye temperaturer, drepte skadelige mikroorganismer og forlenge holdbarheten. Mest melk i Storbritannia og alle amerikanske melk er også homogenisert. Dette er en prosess for å belaste melk ved høyt trykk gjennom meget fine hull for å bryte opp fettkuler og fordele dem jevnt gjennom væsken, som produserer et glatt produkt og forhindrer en fløtesjikt dannes. Melk i USA er også befestet å legge til og gjenopprette næringsstoffer tapt i behandling, som vitamin D og A.