Digidexo.com

Ileostomi Nutrition

Ernæring spiller en viktig del i utvinningen av en pasient etter en ileostomi. Riktig diett og store mengder væske må bli tatt for å se at pasienten kommer seg raskt og at det ikke medfører noen andre bivirkninger.

Ileostomi

En ileostomi er en kirurgisk prosess som settes i tynntarmen til bukveggen bypassing tykktarmen, og dermed gir fordøyelses avfall til å gå ut av kroppen gjennom et kunstig skapt åpning kalt en stoma.
Ernæring terapi er generelt anbefalt av leger for å hjelpe etter en ileostomi. Diett plan kan bidra til å minske gass og lukt, arbeid på regulariteten i avføring, og unngå hindringer.

Diett etter operasjonen

Etter operasjonen er det diett plan begrenset til klare væsker som har lavt sukkerinnhold. Som pasienten kommer seg, kan han komme videre med å spise faste stoffer, og starter med de som er lav i fiber.
Fast føde må prøves en om gangen og stoppes umiddelbart når de forårsake uønskede symptomer som smerte eller økning i stomi (kirurgisk-laget åpning i kroppen for utslipp av kroppens avfall). De fleste pasienter kan gjenoppta et normalt kosthold i løpet av to til seks uker etter operasjonen.

Mat Betraktninger

Det er noen betraktninger før du kan begynne å spise vanlig mat.

- Svelging av luft fører gass. Det er derfor tilrådelig å unngå tyggegummi, kullsyreholdige drikker, tobakksrøyking, og tygge eller spise raskt.
- Det er tilrådelig å konsumere mindre mengder mat og tygge dem skikkelig og har mindre og hyppige måltider i forhold til store mengder alle på en gang.
- Unngå inntak av væske mens de spiser fast føde.
- Har den største måltidet i løpet av dagen, i motsetning til nattetid, for å redusere avføring utgang i løpet av nettene.
- Konsumere matvarer som kan redusere avføring 'lukt, slik som yoghurt, kulturmelk, persille, kefir og tranebærjuice.
- Konsumere matvarer som tykkere avføring, for eksempel bananer, eplemos, pasta, ris, bakt potet, marshmallows og ost
- Drikk gode mengder væske, minst 8 til 10 kopper væske per dag, og kostholdsekspert kan også foreslå en økning i inntaket av matvarer rikere på kalium og natrium.

Diet Anbefalinger

Dersom noen spesielle matvarer gjør at du føler deg uvel, må de bli stoppet og prøvde igjen i ca to til tre uker. Finne mat som er best for deg krever litt prøving og feiling.
Anbefalt mat inkluderer:

- Melk, skummet eller lav fett, kulturmelk, ost, yoghurt og fettfattig iskrem. Hvis du føler deg uvel etter å ha prøvd disse, gå for laktosefrie produkter.

- Kjøtt og protein. Fjørfe og kjøtt uten tilsatt fett, fisk, egg og glatt-mutter smør. Men noen av disse kan forårsake lukt og trenger å bli prøvd i mindre mengder først.

- korn. Unngå hele korn matvarer rike på fiber, men matvarer som kjeks, pasta, frokostblandinger, brød og bagels kan bli prøvd i små mengder i begynnelsen.

- Grønnsaker og frukt. Anbefalt grønnsaker inkluderer salat og anstrengt grønnsaksjuice som ikke forårsake blokkeringer og lukt. Frukt som bananer, appelsiner og grapefrukt uten membran, meloner som honningdugg og vannmelon, og andre hermetisk frukt unntatt ananas.

- Fett. Enhver form for fett er anbefalt, men ekstrem bruk kan føre til symptomer på ubehag.

- Drikkevarer. Gunstige drikker inkluderer koffein-fri te, koffeinfri kaffe, rehydrering og ikke-kullsyreholdige drikker.

Nutritional Supplements

Kosttilskudd kan være nødvendig for ileostomipasienter pasienter, for eksempel B12, som normalt absorberes i den distale ileum, og malabsorpsjon av denne viktige vitamin kunne føre til anemi.

Dessuten kan du gjennomgå depresjon som følge av en endret kosthold og kroppsfunksjoner. Med legens hjelp, riktig hvile og støtte fra familien, vil du være i stand til å komme seg raskere og føle seg bedre.