Digidexo.com

The Best Typer Protein

The Best Typer Protein


Proteiner utfører mange funksjoner for kroppen din. De leverer energi, bygge og reparere kroppen vev og regulere stoffskiftet. Forskjellige typer mat inneholder proteiner, som er sammensatt av aminosyrer. Mens kjøttproteiner kan være lett å inkludere i en diett, nonmeat proteiner er langt sunnere. Den gjennomsnittlige mannen prøver å gå ned i vekt trenger å konsumere ca 90 gram protein daglig. Den gjennomsnittlige kvinne må forbruke omtrent 60 til 70 gram protein til å gå ned i vekt og forebygge tap av muskelmasse. For å bygge muskelmasse, bør du spise 1 gram per kilo kroppsvekt.

Korn

Noen av de sunneste proteiner finnes i korn, inkludert brun ris, quinoa, bulgur og hel-hvete spaghetti. En en-kopp servering av disse korn inneholder mellom 5 gram og 8 gram protein. En bit av hel-hvete brød inneholder 3 gram protein; en kopp med havregryn legger 5 gram protein til frokost. Disse korn er høy i protein, underkant av 200 kalorier per porsjon og høy i fiber for å fremme fordøyelsen helse.

Bønner og belgfrukter

Bønner er muligens den enkleste måten å øke protein tilførsel uten å ty til animalske proteiner. En kopp soyabønner inneholder 28 gram protein, med tofu i en andreplass med 1/2 kopp forsyne 20 gram. Linser, svarte bønner og kidneybønner all forsyning mellom 18 og 13 gram protein per en kopp servering. Kikerter, bakte bønner og lima bønner all forsyning 10 gram protein per en kopp servering. Bean og legume proteiner er høyere enn korn proteiner i kalorier, men likevel kommer inn på mindre enn 300 kalorier per porsjon. De er høy i karbohydrater og protein, som gir kroppen energi for mer trening og aktivitet.

Nøtter og frø

Nøtter og frø er sunn kilder til protein for kroppen, med gresskarfrø ledende på mer enn 19 gram per 1/4-cup porsjoner. Peanøtter, flaxseeds og mandler er alle kilder til mellom 8 og 9 gram protein per 1/4-cup servering. Solsikkefrø, cashewnøtter og pekannøtter tilførsel mellom 3 og 6 gram protein per 1/4-cup servering. Nøtter og frø er lave i kalorier og under 200 kalorier per porsjon. Vær forsiktig forsiktig når du kjøper nøtter med tilsatt salt, noe som øker natrium innhold og forårsaker oppblåsthet og oppblåsthet.

Frukt og grønnsaker

Frukt og grønnsaker proteiner forsynings næringsstoffer som vitaminer A, B, B12, D, E, jern og andre mineraler som er nødvendige for kroppen. Korn, poteter og spinat topper listen over høyt protein grønnsaker med mer enn 5 gram protein per servering. Erter, artisjokk, avokado og grønne greener levere mellom tre og fire gram protein per servering. Asparges, brokkoli, bananer og bær gir kroppen mer enn 2 gram protein per servering. Med lite kalorier, høy vitamin og mineralinnhold og lav natrium, frukt og grønnsaker er en optimal proteinkilde for kroppen.