Digidexo.com

Gastric fedmekirurgi Komplikasjoner

Gastric bypass kirurgi er et vekttap metode som brukes for personer 100 eller flere pounds overvektig, eller for de nær 100 pounds overvektig med en betydelig medisinsk tilstand som for eksempel høyt blodtrykk eller diabetes. Gastric bypass er ikke uten risiko; imidlertid informerte og motiverte pasienter er mer vellykket enn pasienter som ikke klarer å vurdere alle mulige utfall.

Sikkerhet

En National Institute of Health (NIH) studie rapporterte i juli 2009 New England Journal of Medicine "funnet risikoen for fedmekirurgi har falt dramatisk, og nå er ikke større enn galleblæren eller hofteprotesekirurgi." Dødeligheten fra enten Roux-en-Y gastrisk bypass eller laparoskopisk justerbar gastric banding ble funnet å være bare 0,3 prosent på 30 dager etter operasjonen. Studien spores 4776 pasienter ved 10 sykehus 2005-2007, og er den første store studien av sitt slag.

Kirurgiske komplikasjoner

Kirurgiske risikoer inkluderer reaksjoner på anestesi, pustevansker, blodtap, blodpropp, hjerteinfarkt eller slag under prosedyren, skade på andre organer rundt operasjonsstedet og død. Av disse er den vanligste komplikasjonen blodpropp, utviklings i bena og reise til lungene, hjernen eller hjertet. Bruk av intermitterende pneumatisk kompresjon - myke støvler legge press på bena mens du ligger utsatt - har dramatisk redusert forekomsten av potensielt dødelige blodpropp.

Kortsiktige Komplikasjoner

I de første uker etter mage-bypass kirurgi, er de primære komplikasjoner sårinfeksjon og med malabsorptive prosedyrer som endrer strukturen og tilkobling av magesekken og tynntarmen (slik som Roux-en-Y gastrisk bypass), lekkasjer langs sutur eller stift linje, som krever akutt kirurgi for å korrigere. Forekomsten av sårinfeksjon er lavere med laparoskopiske prosedyrer enn de som krever et stort snitt. Oppkast på grunn av overspising er vanlig i de første ukene som å bli vant til en mye mindre mage tar tid og erfaring.

Ernæringsmessige komplikasjoner

Med malabsorptive prosedyrer, slik som Roux-en-Y gastrisk bypass, er kroppens evne til å samle vitaminer og mineraler fra mat endret. Spesielt vitamin B1 (tiamin) og B12, folsyre, jern og kalsium kan påvirkes. En daglig multivitamin pluss en jern supplement er nødvendig. Tyggekalsiumtilskudd er sterkt anbefalt å redusere eller forsinke utbruddet av osteoporose. B12 skudd eller nesespray kan være foreskrevet.

Med alle typer av gastrisk bypass-prosedyrer, er det viktig å opprettholde en sunn balanse av mat typer i stedet for å bevege seg mot et par stifter. Spise flere små måltider om dagen - i stedet for bare tre - med ulike matvaregrupper til forskjellige tider kan hjelpe.

Andre komplikasjoner

Psykologiske og følelsesmessige komplikasjoner blir ofte ignorert, men kan være like problematisk som fysiske komplikasjoner. Spiser veldig små porsjoner, mens andre fest på en buffet kan være følelsesmessig vanskelig, spesielt i de første ukene. Familie og venner reaksjon på vekttap kan også ha en stor innvirkning på trivsel - både positivt og negativt. Støttegrupper er svært nyttig i arbeidet med disse typer komplikasjoner, men ikke vær redd for å søke profesjonell hjelp til å hjelpe med justeringen.