Digidexo.com

Bruk av hvitløk mot sopp

Bruk av hvitløk mot sopp


Hvitløk har mange bruksområder i matlaging. Det har blitt brukt til å sette smak på maten i flere tiår. Foruten sin kulinariske potensial, har hvitløk også en stor medisinsk verdi, først og fremst på grunn av de mer enn 100 kjemikalier den inneholder. Foruten de mange banale sykdommer som det bidrar til å lindre, er svært nyttig i bekjempelse av sopp hvitløk. Noen vanlige soppinfeksjoner inkluderer tinea pedis, som er soppinfeksjon i tånegl, og candida.

Soppdrepende egenskaper Hvitløk

Flere anlegg spille en rolle i å styrke kroppens immunsystem naturlig. Hvitløk antas å være beslektet med et antibiotikum. Hvitløk brukes til å bekjempe bakterier, sopp av ulike slag, parasitter, protozoer og til og med virus. Hvitløk besitter denne kapasiteten gjennom allicin, et stoff frigjøres når et fedd hvitløk i skiver. Hvitløk hjelper hvite blodlegemer forbedre på deres evne til å bekjempe infeksjoner.

Hvordan Hvitløk avverger Fungus

Du kan bruke hvitløk i flere enkle måter å bekjempe sopp. Ta et stykke hvitløk og gni det på stedet påvirkes av sopp. Eller knuse hvitløk, bruke den til det berørte området og skyll av etter en stund. Å gjøre dette daglig i en uke vil bidra til å redusere smitte. Hvis du har sensitiv hud og rå hvitløk brenner deg, vask av området. Lag en juice av hvitløk og sjekke nivået av styrken huden din kan håndtere.

Hvis din tånegl sopp infeksjon er i begynnelsen stadier, kan du behandle det ved å holde et par fedd i sokkene før du går til sengs om kvelden. Du kan også bruke konsentrert hvitløk pulver for å bekjempe infeksjonen av. Et tynt lag av pulveret vil være tilstrekkelig.

Hvitløk har allylalkohol, et utdrag av hvitløk som kan hjelpe bekjempe candida hvis tatt internt.

Mindre bivirkninger

Ett problem med hvitløk er den stikkende lukten den avgir. Siden mange mennesker ikke liker denne lukten, de prøver ofte å bruke luktfrie varianter som er tilgjengelige i markedet. Men de luktfrie varianter er til ingen nytte. Lukt av hvitløk skyldes allicin, som er den primære bestanddel i hvitløk helbredende egenskaper.
Også, når du bruker hvitløk til å behandle tånegl sopp, kan du ende opp med en gul misfarging av neglen. Men dette vil reduseres med tiden.