Digidexo.com

Slik Spot Symptomer på leversykdom

Slik Spot Symptomer på leversykdom


Mer enn 30.000 dødsfall forekommer årlig fra leversykdom. Det slår på mange forskjellige måter. Det første trinnet i å overvinne leversykdom er å kjenne tegn og symptomer. Hvis du opplever symptomer relatert til leversykdom, eller er ukomfortabel med helsetilstanden din, kan du kontakte helsepersonell.

Slik Spot Symptomer på leversykdom

Observer for utmattelse eller tap av appetitt. Både tretthet og tap av matlyst er vage symptomer samt indikatorer for en rekke sykdommer. Enhver merket tretthet og tap av appetitt bør rapporteres til helsepersonell.

•  Søk pasienten eller kjære for synlige hudproblemer. Gulsott - en gulfarging av huden eller det hvite i øynene - er et velkjent symptom på leversykdom. I tillegg til det, utslett, kløende hud og Spider som blodkar på huden er også hud problemer som er forbundet med leversykdom.

Observer avføring og urin farge. En person som lider av leversykdom eller problemer kan ha mørk urin (i motsetning til blek gul av et godt hydrert, frisk person) eller avføring som er blek-farget eller muligens blodig eller tjære-farget.

Vurdere for magesmerter. Magesmerter er et symptom på leverproblemer, men er også et symptom for mange andre sykdommer eller tilstander. Hvis du opplever magesmerter som gjør det vanskelig for deg å sitte stille, søke en medisinsk konsultasjon umiddelbart.

Få til en lege. De fleste av de symptomene som er nevnt bringe liten advarsel på egen hånd og kan gå ubemerket hen. Kombinasjonen av disse symptomene, men bør signalisere pasienten eller pleieren å se en lege, så snart som mulig. Legen vil kunne ytterligere undersøke for saker som forstørret milt, væske i magen og bein tap. Disse ytterligere symptomer ville måtte vurderes under oppsyn av en fagmann.