Digidexo.com

Typer av Eye Vekster forårsaket av Staph Infeksjon

Meticillinresistente Staphylococcus aureus, også kjent som MRSA er en form for staph infeksjon som er resistente mot antibiotika. MRSA kan infisere mange deler av kroppen, og er særlig farlig når det forekommer i øyet, hvor den kan forårsake en rekke vekster.

Styes

En stye er en staph infeksjon i kjertler som skiller tårer langs bunnen av øyevippene. Det fører til ømhet, smerter, rennende øyne, kløe, hevelse og en gulaktig vekst langs infiserte området.

Dacryocystitis

Dacryocystitis er forårsaket av en staph infeksjon i tårekjertlene på hjørnet av øyet. Det resulterer i en rød eller gul hovne, smertefulle masse på innsiden hjørnet av øyet.

Periorbitalt Cellulitt

Periorbital appelsinhud er MRSA-forårsaket betennelse som oppstår over hele øyelokket og rundt øyet. Det ser ut som hevet knall rød hud.

Orbital cellulitt

Orbital cellulitt er en mer alvorlig utgave av appelsinhud. Den presenterer også som å være lyse rødt, men hevelsen er svært smertefullt og begrenser øyebevegelser. Ofte ganger det er ledsaget av feber også.

Endogen Endoftalmitt

Endogen Endoftalmitt er en svært alvorlig, men sjelden staph infeksjon som påvirker det hvite i øyet. Red hevet vekst skjer over hele øyet, noe som er meget smertefullt og kan føre til blindhet meget raskt.

Bleb

Hvis et sår eller innsnitt er gjort rundt øyet, kan en vesikkel eller stor blemme som er fiolett-rød farge dannes som et resultat av infeksjon staph. Den bleb er full av væske og smertefullt å ta på.