Digidexo.com

Hva er de fysiske bivirkningene av frykt?

Hva er de fysiske bivirkningene av frykt?


Frykt kan forårsake mange uønskede fysiske bivirkninger på kroppen din. Det er vanlig å oppleve disse bivirkningene i øyeblikk av panikk eller angst. Forstå din frykt, og lære å takle sine fysiske bivirkninger, kan bidra til å forhindre helsen blir negativt påvirket.

Hva er frykt?

Frykt er et øyeblikk av panikk eller angst som kan være berettiget eller uberettiget. Du kan oppleve frykt når du blir bedt om å snakke foran et publikum, for eksempel. Men angstanfall kan også synes å oppstå uten grunn.

Fysiske bivirkninger

Frykt kan føre til hodepine, diaré, svetting, rask hjerterytme og kortpustethet. Du kan oppleve ett eller flere av disse symptomene, som opplevelsen er forskjellig for hver person.

Hvorfor Ikke frykt påvirker mennesker fysisk?

Under øyeblikk av frykt kroppen din går inn i "fight or flight" respons. Dette er en normal instinkt som er designet for å hjelpe deg å overleve når du er truet. Når kroppen er i denne modusen, har du økt adrenalin-kick, noe som fører til uønskede bivirkninger av frykt på kroppen din.

Behandling

Mange mennesker finner lindring fra fysiske bivirkninger av frykt med meditasjon. Ta langsomme, dype åndedrag og prøver å slappe av. Lukk øynene og sette seg ned i en komfortabel stilling. Å snakke med en venn kan hjelpe deg å roe ned også.

Betraktninger

Hvis du opplever fysiske bivirkninger fra frykt ofte, kan det hende du trenger å besøke en lege. Du kan være foreskrevet medisiner for å lindre angst, og dette vil lindre dine fysiske symptomer.

Advarsler

Hvis du opplever rask hjerterytme, besvimelse, eller kortpustethet for en lengre periode, ring din lege eller besøke din lokale legevakten umiddelbart.