Digidexo.com

Spesialiserte Vekttap programmer for ulike kroppstyper

Vi ble ikke skapt like når det kommer til kosthold. Når du forsøker å gå ned i vekt er det viktig å forstå kroppen din type for å skreddersy et program som passer til dine spesielle behov. Definer din kroppstype, null på hva som fungerer, og ta kontroll over ressursene som er tilgjengelige for deg.

Somatotypes

Den somatotype systemet klassifiserer kroppen inn i tre typer etter beinstrukturen, generelle muskulatur, og fettinnhold. Alle er en kombinasjon av de tre typer, men i de fleste tilfeller en type er mer uttalt enn de andre.
Ectomorphic typer kroppen er preget av lange, tynne muskler, en liten benbygning, og har en tendens til å ha litt kroppsfett. Endomorphic typer kroppen er tettvokst, med store bein, har nok av muskler, og har en tendens til å lagre overflødig kroppsfett. Mesomorfe kroppstyper anses naturlige idrettsutøvere; de har store benstrukturer, er robust og har relativt lav fett.

Ectomorph Diet

Ectomorphs har en vanskelig tid å få vekt. Ectomorphs sjelden trenger å gjøre mer enn å kutte ut ubrukelige matvarer som brus, sportsdrikker, og søtsaker. Hvis disse justeringene har ingen innvirkning på kroppen fett nivåer, snakke med helsepersonell for å utelukke eventuelle underliggende problemene som en skjoldbrusk problem.

Mesomorph Diet

Mesomorphs kan bare redusere de totale kalorier for å miste ekstra vekt; spesielt når kombinert med moderat trening.

Endomorph Diet

Hvis du er en endomorph er det ikke nok til å gjøre mindre livsstil justeringer. Ditt kosthold må være streng, og det må være en som du kan leve med. Fordi kroppen din har en tendens til å lagre fett, fjerne fett fra kostholdet ditt ved å kjøpe bare de magreste kjøttstykker og fjerne overflødig, bake, broil eller grill; aldri steke.

Spis karbohydrater som er høy i fiber fordi dette hjelper deg til å føle deg mett lenger og forbedrer fordøyelsen. Spis 5-6 små til mellomstore måltider i stedet for tre lange seg. Dette sikrer aldri bli altfor sulten og sprer ut kalorier slik at kroppen kan bruke næringsstoffer for energi i stedet for å lagre dem som fett.

Fitness

Begge ectomorphs og mesomorphs vil finne at noen regelmessig mosjon vil være nok til å brenne nok kalorier for å fjerne overflødig pounds. Endomorphs er ikke så heldig. Endomorphs har rikelig med naturlig muskler, men det betyr ikke at vektløfting skal hoppes, betyr det at vekttrening må spesifikke. Høyere repetisjoner skal brukes (12 - 15) med minimal resten mellom øvelser. Sirkeltrening som kombinerer styrketrening med hjerte-condition er et godt alternativ. Aerob trening er ikke et alternativ for endomorphs; det er en nødvendighet. Begynn med en aerobic trening i 20 minutter, tre dager i uken, og gradvis øke treningstiden og / eller dager i henhold til personlige behov.
Fordi øvelse for endomorph er en livslang prosess, bruke så mye variasjon som mulig å holde trenings moro. Bruk hvert stykke gym utstyr som roere, Step, sykler og, bli med aerobic klasser, spin klasser, eller danseskolen.