Digidexo.com

Tegn og symptomer på Mono i Toddlers

Tegn og symptomer på Mono i Toddlers


Mononukleose, eller mono-, er forårsaket av den Epstein-Barr-virus, som er overført gjennom spytt. Selv om viruset vanligvis bare påvirker tenåringer og unge voksne, kan det også påvirke små barn og småbarn. Ifølge doktor Robert Frenck of Cincinnati Children Hospital, symptomene på kyssesyke varierer avhengig av alder på personen smittet. Selv mono er sjelden betraktet som en farlig sykdom i småbarn, er det likevel viktig å kjenne tegn og symptomer.

Hjem Assessment

Symptomene på mono vanligvis ikke vises før 4 til 6 uker etter pjokk er utsatt. På den tiden, vil pjokk sannsynlig begynner opplever symptomer som ligner på de som er sett med en forkjølelse eller influensa. Barnet vil typisk ha en sår hals, ledsaget av en mild feber. Med mono, kan feberen pigg raskt. Noen ganger vil pjokk oppleve en mild hudutslett. En av de viktigste tegn til å være klar over er tretthet. Barn smittet med mono er ofte veldig trøtt. De ofte synes å ha lite energi til å delta i deres normale daglige aktiviteter. Selv om sjeldne, kan en pjokk med mono også oppleve hodepine, magesmerter og ømme muskler.

Legens Assessment

Ved en fysisk undersøkelse, legen vil trolig finne at pjokk har hovne lymfeknuter, trolig lokalisert i nakken, lyske og armhuler. Pjokk kan også ha en forstørret milt eller lever, som blir ofte forbundet med kyssesyke. Hvis det er mistanke mono, vil legen sannsynligvis administrere en blodprøve. Pjokk blodprøve bør ha en økt antall hvite blodceller eller antistoffer mot Epstein-Barr virus.

Betraktninger

I mange tilfeller småbarn infisert med Epstein-Barr-viruset har ingen symptomer i det hele tatt, ifølge Doctor Nathan litman, regissøren av Pediatrics and Pediatric Infectious Diseases på Barnas Hospital of Montefiore i New York. The National Center for Infectious Diseases erkjenner også dette faktum, fortsetter å si at i mai tilfeller, symptomene som er forårsaket av mono i barndommen er ofte umulig å skille fra andre milde pjokk sykdommer.