Digidexo.com

Navn på forskjellige arter av Rundormer

Navn på forskjellige arter av Rundormer


Rundormer er parasitter som lever i tarmen. Ifølge University of Maryland Medical Center, er mer enn en milliard mennesker over hele verden infisert med disse parasittene, flere av dem kan forårsake sykdom hos mennesker. Rundorm infeksjoner er mer utbredt i varme tropiske strøk enn i kaldere klima. Reseptbelagte anti-orm medisinering vil lett drepe de fleste rundorm arter.

Ascariasis

Ascariasis ormer vokse til å bli over en meter lang, ifølge Mayo Clinic. Disse ormene infisere mennesker som kommer i direkte kontakt med jord som er forurenset med Ascariasis egg. Små barn utvikler denne parasittinfeksjon oftere enn voksne, fordi de er mer sannsynlig å spille i skitt og stikke fingrene i munnen.

Etter inntak, de Ascariasis eggene klekkes til larver inne i tarmen. De pierce små hull gjennom tarmveggen og gjør sin vei gjennom kroppen. De tilbringer omtrent en uke modning inne i lungene, og deretter gjøre veien tilbake til tarmen.

Symptomer på en ascariasis infeksjon omfatter hoste og tungpustethet, samt magesmerter, vekttap, kvalme og diaré. I noen tilfeller kan ormer kommer ut av nesen, munn eller andre kroppsåpninger. Kirurgi kan være nødvendig hvis en stor masse av ormer skaper en intestinal obstruksjon.

Hakeorm

Larve hakeorm inn i kroppen ved å penetrere hud som kommer i direkte kontakt med forurenset jord (for eksempel ved å gå barbent), eller når en person ved et uhell får i seg skitt som inneholder hookworm larver. Ifølge Centers for Disease Control and Prevention (CDC), barn har høy risiko for hookworm infeksjon fordi de ofte leke ute i bare føtter.

Den tidligste symptomet er et kløende utslett på stedet der larvene penetrert kroppen, som vanligvis på hendene eller undersiden av føttene. Senere symptomer inkluderer magesmerter, vekttap og anemi.

Pinworms

Ifølge eMedicine Helse, pinworms er den vanligste ormen infeksjon i USA. Denne parasitten ofte rammer barn mellom 5 og 10 år gammel. I motsetning til mange andre typer rundorm, er pinworms ikke spredning av dyr; de bare smitte til mennesker.

Den primære symptom på en pinworm infeksjon er intens kløe i rektal-området, spesielt om natten. Worms er ofte synlig i sengetøy, på anus, eller i avføringen etter avføring. Tilstanden er relativt harmløse, og ikke forårsaker alvorlige bivirkninger annet enn tap av søvn effekter.

Pinworms spres når smittede berører eller skraper deres endetarms området og deretter på eksterne objekter. Andre personer som berører disse objektene kan uhell ingest eggene og bli infisert.