Digidexo.com

Lingual Tonsil Infeksjon

Lingual Tonsil Infeksjon


Det er to sett med mandlene i kroppen. Palatine mandlene er de du kan se i halsen mens språklige mandlene er plassert på baksiden av tungen, og er ikke synlig. Mens tonsillitt oftest rammer de Palatine mandlene, i noen tilfeller språklige mandlene blir smittet også.

Symptomer

Symptomene på betennelse i mandlene inkluderer en alvorlig sår hals, feber og problemer med å svelge. Når språklige mandlene er involvert, hovne lymfeknuter er også vanlig.

Typer

Lingual betennelse i mandlene kan være akutt, subakutt og kronisk. Mens symptomene er ikke så alvorlig i subakutt og kroniske former, kan de somle inntil tre måneder ifølge University of Illinois Medical Center.

Årsaker

Betennelse i mandlene kan være forårsaket av enten bakterier eller virus. En vanlig årsak til bakteriell er streptokokker mens den Epstein-Barr-viruset kan være årsaken.

Cure

Antibiotika vil være nødvendig for å kurere bakteriell betennelse i mandlene. Viral tonsillitt vil løse på egen hånd, men væske og smertestillende medikamenter kan bistå med ubehag.

Forebygging / løsning

Den beste måten å forebygge betennelse i mandlene er å unngå kontakt med folk med halsbetennelse fordi hvis den forblir ubehandlet, kan strep slå inn betennelse i mandlene.