Digidexo.com

Tegn og symptomer på infeksjon etter en total kneprotesekirurgi

Tegn og symptomer på infeksjon etter en total kneprotesekirurgi


En total kneprotesekirurgi innebærer kirurgi for å åpne opp kneet og erstatte kneet bein. Som alle andre større operasjon, har kneet kirurgi risiko. En av de mest alvorlige risikoer er postoperativ infeksjon, hvor bakterier på huden og i miljøet infisere operasjonsstedet. Mens infeksjon er sjeldent, vel vitende om tegn og symptomer er viktig, slik at infeksjonen kan behandles.

Rødhet og hevelse

Når bakterier infisere det kirurgiske området, reagerer immunsystemet ved å sende hvite blodceller til infeksjonsstedet. Som de hvite blodlegemer bekjempe de invaderende organismer, de slipper kjemikalier som kalles cytokiner som dreper bakterier. Tilfeldigvis cytokiner også ødelegge tilstøtende celler. At ødeleggelse resulterer i rødhet og hevelse.

Fever

De samme cytokiner som brukes til å bekjempe infeksjonen også utløse en økning i kroppstemperatur. Feber arbeider for å bekjempe infeksjoner siden bakteriene som forårsaker infeksjonen er ikke i stand til å overleve i den høyere temperatur miljø som sine proteiner begynner å bryte ned. Dessverre kan en vedvarende feber forårsake skade på følsomme organer slik som hjernen. Dette er grunnen til at en feber må kontrolleres med medisiner.

Sårvæske

Noen infeksjoner kan ikke resultere i noe mer enn et eksudat (puss) kommer ut av operasjonsstedet. Den eksudat består av proteiner som utskilles av kroppen, og hvite blodceller og bakterier. Mens noen oser er normalt etter operasjonen, dersom sårvæske er gul eller lukter stygt, bør det være grunn til bekymring.