Digidexo.com

Mat som øker dopamin produksjon

Mat som øker dopamin produksjon


Dopamin er en neurotransmitter som finnes i hele kroppen i nervesystemet og hjernen. Dopamin har vist seg å øke følelsen av velvære, glede, tilknytning til andre og hjelpemiddel i integrering av dine tanker og følelser. Det er også en av de tre signalstoffer som er involvert i "bekjempe eller flight" reaksjon, som er en øket fysiologisk reaksjon på en oppfattet trussel. Den "fight or flight" reaksjon øker vår adrenalin og andre hormoner som hjelpemiddel i vår overlevelse i farlige situasjoner. Dopamin kan heves naturlig i kroppen ved å spise visse matvarer.

Fisk og kosttilskudd

Fisk, for eksempel laks, tunfisk, og et utvalg av andre fisk, enten kokt eller rå tjente som i sushi, inneholder høye nivåer av proteiner. Proteiner hjelpe til å øke dopaminnivåer naturligvis fordi de er omdannet til aminosyren tyrosin, som deretter videre bearbeides for å skape dopamin. Å ta kosttilskudd i tillegg, slik som vitamin B6 og L-Phenylalanin, også øke dopamin produksjon i kroppen din.

Frukt og grønnsaker

Noen av de beste frukt og grønnsaker som øker dopamin produksjonen i kroppen er: epler, paprika, vannmelon, mørkegrønne grønnsaker og rødbeter. De vitaminer som finnes naturlig i disse frukter og grønnsaker middel i produksjonen av dopamin i kroppen ved å gi de nødvendige kjemikalier for aminosyre-produksjon.

Kylling og soyaprodukter

De høye nivåer av protein som finnes i kylling, soyaprodukter og ost kan øke dopamin nivåer i kroppen. Protein er en grunnleggende byggesten for aminosyrer som produserer dopamin. Konsumere mat som er høy i protein, men lite mettet fett er den sunneste måten å gi kroppen din med de proteinene den trenger for å øke dopamin nivåer.