Digidexo.com

Hvordan lage en olje Calorimeter

Hvordan lage en olje Calorimeter


Holde orden på kaloriinntaket kan være avgjørende for din diett. Noen elementer inkluderer ikke de ernæringsmessige fakta på emballasjen. I slike tilfeller kan et kalorimeter brukes til å bestemme mengden av kalorier i matvarer. Disse enhetene fungerer ved å fange opp varmeenergi frigjøres fra maten med bruk av en væske med en høy varme-absorberende kapasitet, for eksempel olje. Du kan bygge din egen olje kalorimeteret med bruk av elementer som vanligvis finnes i din husholdning.

Hvordan lage en olje Calorimeter

•  Legg en finerplate over arbeidet ditt område for å holde området rent og fri for farer. Plasser store og små blikkboks på finerplaten. Bruk en boksåpner for å fjerne toppen og bunnen av den store blikkboks. Fjern toppen av den lille blikk kan i tillegg.

•  Bruke en linjal for å måle høyden av det lille blikkboks. Del den høyden med fire. Lag et merke med en penn omtrent en fjerdedel av veien ned fra toppen av den lille blikkboks. Lag et merke identisk med den første på den motsatte side av boksen.

Bruk en spiker med samme diameter som un-skjerpet blyant for å lage to hull i den lille blikkboks. Hamre spikeren i kan i hvert merke. Gjør åtte ekstra hull langs den nederste kanten av det store blikkboks i tillegg.

Sett un-skjerpet blyant gjennom hullene i den lille blikkboks til blyanten kommer ut av begge hullene.

Vei den tomme liten blikkboks. Noter nummeret på en notisblokk. Fyll den lille blikkboks med matolje omtrent halvveis. Vei fylt blikkboks og registrere fylt blikkboks vekt på en notisblokk.

Trekk den tomme blikkboks vekt fra den fylte blikkboks vekt. Den subtraksjon vil gi vekten av oljen. Spill vekten av olje på notatblokken.

•  Mål temperaturen av oljen med et termometer. Spill oljens temperatur på en notisblokk.

Vei marshmallow på skalaen og noter vekten verdi.

9. Sett den skarpe enden av nålen inn i marshmallow. Kople den andre enden av nålen i korken med en tang. Sett kork på et flatt underlag med marshmallow vendt oppover. Bruk en lighter for å tenne marshmallow.

Plasser den store tinn kan over korken og marshmallow, slik at de er i sentrum av den store blikkboks. Sett den fylte liten blikkboks inne i store blikkboks. Blyanten vil hvile på begge sider av den store blikkboks, som vil stoppe den lille blikkboks fra å falle inne.

La marshmallow å brenne til flammen slukker av seg selv.

Ta på varmebestandige hansker for beskyttelse. Fjern den lille blikkboks fra den store blikkboks og plasser blikkboks på finerplaten.

Rør oljen med en tresleiv. Bruk et termometer for å måle temperaturen av oljen. Spill verdien på notatblokken.

Mål vekten av de brente marshmallow restene. Spill verdien på notatblokken.

Trekk fra temperaturen av den kalde olje fra den varme oljen temperatur å beregne økningen i temperatur. Multipliser økningen i temperaturen av vekten av oljen. Resultatet vil være mengden kalorier tatt av kalorimeteret.

Hint

  • Sett på marshmallow med ønsket mat element. Tørre matvarer som nøtter, popcorn og pet food vil fungere bedre med kalorimeteret.
  • Måle økningen i temperaturen i Celsius i stedet for i grader Fahrenheit.
  • Vær alltid forsiktig når du arbeider med ild og olje. Hold et brannslukningsapparat i nærheten for ekstra sikkerhet.