Digidexo.com

Galleblæren fjerning Pasientinformasjon

Galleblæren fjerning Pasientinformasjon


Den medisinske termen for fjerning av galleblæren er kolecystektomi. Galleblæren kan trenge å bli fjernet på grunn av gallestein eller en tilstand samtale biliær dyskinesi, hvor galleblæren ikke fungerer som den skal.

Forberedelse

Før operasjonen, må du ha blodprøver, en kiste x-ray, røntgenbilder eller ultralyd av galleblæren og i noen tilfeller kan du bli pålagt å ha et elektrokardiogram.

Prosedyre

Fremgangsmåten utføres laparoskopisk når det er mulig, ved hjelp av flere små snitt for å tillate kirurgen å bruke en kirurgisk kamera og instrumenter for fjerning.

Sykehusopphold

Hvis prosedyren utføres laparoskopisk, kan du vanligvis reise hjem samme dag. Men hvis det er gjort ved åpen kirurgi, kan du forvente å forbli på sykehuset mellom 2 til 6 dager.

Recovery

Med laparoskopisk kirurgi, kan du være i stand til å vende tilbake til normale aktiviteter i ca 1 uke, sammenlignet med en 6 til 8 ukers utvinning tid med konvensjonell kirurgi.

Risiko

Risiko for galleblæren kirurgi inkluderer infeksjon og blodpropp, samt reaksjoner på narkotika eller bedøvelse som inkluderer pusteproblemer, kvalme, hjerteproblemer og lungebetennelse.