Digidexo.com

Hvordan kan Aspirin påvirke fordøyelsesdomenenavnsystemet?

Hvordan kan Aspirin påvirke fordøyelsesdomenenavnsystemet?

Historie

Fra gammelt av har barken av noen trær (som piletrær) er fjernet og inge som et pulver for lindring av smerte. I det 19. århundre, ble natriumsalisylat brukes regelmessig for leddgikt smerte, men det var bitter og forårsaket mageirritasjon. I 1899, Felix Hoffmann, en tysk kjemiker, skapte den første rene syntetiske medisiner ved å kombinere salisylsyre og eddiksyre. Resultatet ble kalt acetylsalisylsyre og markedsført som Aspirin ved Bayer Company.

Bivirkninger

Mange tar Aspirin uten bivirkninger. Fordi Aspirin er en syre, og den blokkerer et enzym som styrer magesyre, kan økt surhet i magen forårsake økt skade på magesekken med mer hyppig bruk. Det kan være alt fra relativt mild magesmerter til magesår og andre gastrointestinale blødninger. Tar Aspirin på en full mage kan hjelpe i å absorbere syren, men belagt Aspirin har ingen effekt på mage surhet.

Alternatives

Fordi Aspirin fungerer også som en antikoagulant (det bremser blodpropp og hemmer blodplater klumper), noen leger anbefaler regelmessige Aspirin doser for pasienter med høyt blodtrykk. For smertelindring, spesielt i tilfeller av alvorlige smerter (bakrus, migrene), kan andre smertestillende midler bli mer effektive. Aspirin tilhører en gruppe legemidler som kalles NSAIDs (ikke-steroide anti-inflammatoriske legemidler), som også inkluderer Ibuprofen og Naproxen. Forskjellige pasienter kan tolerere forskjellige typer av NSAIDs bedre enn andre.