Digidexo.com

Ulike koffein piller

Koffein har vært en kilde til energi i mange år i forskjellige former. Mens te og kaffe har dominert den globale scene, flere og flere forbrukere velger for koffein piller.

Fordeler med koffein piller

Koffein piller gir en dose på alt fra 50 mg til 200 mg koffein, som tilsvarer en eller to kopper kaffe. Imidlertid gir de årvåkenhet uten ekstra kalorier, og mange bruker dem som et vekttap supplement.

Farene ved koffein piller

Koffein piller har en høy dosering, noe som gjør overforbruk mulig. Dette kan føre til høyere blodtrykk og en dramatisk økt hjertefrekvens. Også koffein piller bør ikke tas sammen med andre sentralstimulerende midler eller andre koffein-holdige produkter som kaffe eller brus. I sjeldne tilfeller har folk hatt uregelmessige hjerteslag eller enda et slag med for mye koffein.

Lavdose piller

Koffein piller har blitt sterkere med årene, spesielt det siste. Det er imidlertid noen alternativer for en lav dose koffein. Regelmessig styrke Jet Alert har 100 mg koffein, som tilsvarer en kopp kaffe. Rite Aid sin Stay Awake inneholder også 100 mg koffein per pille. Selv om det ikke er ansett som en koffein pille som det har også aspirin, excedrin inneholder 65 mg koffein per pille og kan være gunstig hvis tatt for hodepine formål.

Høydose piller

Det er mange high-dose piller på markedet, inkludert Jet Alert dobbel styrke, No Doz maksimal styrke og Vivarin, som alle inneholder 200 mg koffein per pille --- den tilsvarende to kopper kaffe.

Nye varianter

Mens koffein piller er et populært valg, har nye typer piller begynt å treffe markedet, inkludert Jolt tyggegummi, som inneholder 33 mg koffein. Også har Alka-Seltzer kommet ut med sprudlende kategorier som inneholder 65 mg koffein.