Digidexo.com

Tegn og symptomer på Barrett sykdom

Barrett sykdom påvirker slimhinnen i spiserøret. Referert til som Barretts øsofagus, har sykdommen ingen åpenbare tegn og symptomer. Barrett sykdom resulterer vanligvis fra fortsatt syre fra magen. Personer som lider av gastroøsofageal reflukssykdom (GERD) kan utvikle Barretts øsofagus. Diagnosen er ofte laget i folk i 50-årene; men det kan oppstå i alle aldre. Sykdommen er vanligere hos menn enn kvinner, og utviklingen av Barretts øsofagus er sjelden.

Identifikasjon

Barrett sykdom er definert som en endring av slimhinnen i spiserøret, og det er en uvanlig tilstand. Referert til som Barretts øsofagus er en diagnose laget etter en person gjennomgår endoskopisk testing med biopsi. Imidlertid er Barrett sykdom vanligvis ikke den første årsak for testing. Personer som lider av med vedvarende halsbrann og sure oppstøt ofte blir testet for å fastslå omfanget av skade, om noen, til spiserøret. Vedvarende reflux er vanligvis diagnostisert som gastroøsofageal reflukssykdom (GERD).

Effekter

Barretts øsofagus har ingen reelle tegn eller symptomer i seg selv ifølge National Digestive Diseases Information Clearinghouse (NDDIC). Men indikatorer på fordøyelsesproblemer er kvalme, oppkast og halsbrann. En lege vil være i stand til å fastslå årsaken til fordøyelsesforstyrrelser. GERD er ofte årsak til erosjon på spiserøret. Videre kan GERD resultere i utvikling av unormale celler i spiserøret som fører til Barrett sykdom. De unormale cellene stede med Barrett sykdom ligner de som finnes i tarmen.

Betraktninger

De unormale celler av kledningen i spiserøret med Barrett sykdom kan føre til kreft. Esophageal kreft kan spre seg til andre organer i hele kroppen og lymfeknutene; Imidlertid er utviklingen av kreft sjeldne. Ifølge NDDIC, mindre enn en prosent av befolkningen utvikler spiserørskreft hvert år fra Barrett sykdom.

Testing

GERD er en av de viktigste risikofaktorene forbundet med Barretts øsofagus. Som et resultat, fordi det er liten eller ingen tegn og symptomer assosiert med Barrett sykdom, leger anbefalt GERD lider gjennomgå endoskopisk testing begynner i en alder av 40 år. Testen kalles en øvre GI endoskopi. Før testen, er pasienten bedøvet, og en fleksibel slange med et kamera og lys er gått inn i spiserøret. Biopsier tatt fra mistenkelige celler på samme tid endoskopet er inne i spiserøret. Resultatene blir lest av en patolog for å inngå en Barretts diagnose.

Behandling

Barrett sykdom uten kreft er en klokke-og-se tilstand. Periodiske endoskopiske tester er anbefalt, i tillegg til syre-reflux medisiner, slik som omeprazol, for å styre tilbakeløpskjøling. Barrett sykdom med alvorlige misdannelser eller kreft kan bli tilbudt to forskjellige behandlinger: fotodynamisk terapi (PDT) og endoskopisk mucosal reseksjon (EPJ). Ifølge NDDIC, "PDT anvender et lys-sensitiverende middel kalt Photofrin og en laser for å drepe forstadier og kreftceller." EPJ er "løfte Barretts fôr og injisere en løsning under den eller bruke suge til det og deretter kutte den av."