Digidexo.com

Informasjon om vannløselige vitaminer

Informasjon om vannløselige vitaminer


Det er to typer av vitaminer: fettløselige og vannløselige. Andre fett-oppløselige vitaminer lagres i leveren, og er ikke nødvendig for hver dag. Vannløselige vitaminer oppløses og lagres ikke i kroppen, slik at de må fornyes. B-vitaminer er alle vannoppløselige.

Vitamin B1

Tiamin, eller vitamin B1, hjelper nervesystemet og hjelpemidler i frigjøre energi fra karbohydrater. Det finnes i erter, lever og hele korn.

Vitamin B2

Vitamin B2, eller riboflavin, er nødvendig for en sunn hud og syn. Riboflavin finnes i mørkegrønne grønnsaker, egg og melk.

Vitamin B3

Niacin, eller vitamin B3, hjelpemidler i fordøyelsen, er viktig for sunn hud, og er bra for nervesystemet. Niacin finnes naturlig i peanøtter, bønner og flere varianter av fisk.

Vitamin B6

Vitamin B6 er også kjent som pyridoksin, pyridoxal eller pyridoxamine. Det hjelper kroppens stoffskifte og røde blodceller, og finnes i grønne grønnsaker og kjøtt.

Vitamin B12

Cyanocobalamin, eller vitamin B12, hjelper de røde blodceller og er nødvendig for å gjøre genetiske bygningsmaterialer. Det finnes bare i animalske produkter, inkludert kjøtt, egg, melk og melkeprodukter.

Vitamin C

Vitamin C, også kjent som askorbinsyre, er vannoppløselig, og er viktig for vev og brusk, og bidrar til immunsystemet. Gode ​​kilder er sitrusfrukter, jordbær og grønn paprika.