Digidexo.com

Hvilke funksjoner av bromelain enzym?

Hvilke funksjoner av bromelain enzym?


Bromelain, en protease enzym som finnes naturlig i ananas og som supplerende kapsler, er en kjent fordøyelsesapparatet og anti-inflammatorisk. Det blir nå vurdert for dens potensial til å behandle infeksjoner og kreft.

Fordøyelsesbesvær

Bromelain enzymer hjelpe kroppen å fordøye proteiner. I motsetning til andre enzymer, som er ødelagt av fordøyelsesenzymer juice, overlever bromelain å redusere relatert halsbrann, kvalme og diaré.

Betennelse

Ifølge en 2002 University of Reading studie, ".... de anti-inflammatorisk og smertestillende egenskaper bromelain bidra til å redusere symptomer på osteo- og revmatoid artritt." Selv om det anses å være mangelfulle bevis viser løftet av bromelain sin effekt ved behandling av disse tilstander.

Mindre skader

Bromelain har blitt foreskrevet til utvinne idrettsutøvere som lider av muskel skader som senebetennelse og stammer. Det er tenkt å øke hastigheten helbredelse av muskelproteiner. Lokal applikasjon har blitt brukt for å redusere hevelse og smerte fra brannsår og insektbitt.

Bihulebetennelse

Bromelain kan også redusere symptomer på bihulebetennelse, en tilstand der nesegangene bli betent. De som opplever hoste, høy feber, og overflødig slim som kan følge denne tilstanden kan ha nytte av bromelain kosttilskudd.

Kulinariske bruk

Bromelain er også solgt kommersielt som et effektivt kjøtt mørsalt. Dens enzymer skille peptidbindinger som er tilstede i proteinet, å bryte ned kollagen som toughens kjøtt.