Digidexo.com

Kilder til vitamin D2

Vitamin D2 er en av de viktigste former for vitamin D, og ​​betingelsene kan brukes om hverandre. Og mens det ikke kan bli diskutert så ofte som andre vitaminer, er vitamin D en av de mest avgjørende for hverdagskroppsfunksjoner. Ved å øke strømmen av kalsium og fosfor i blodet, støtter Vitamin D flere viktige organer og vev. Den kalsium holder tarmen og nyrer arbeider, og og selvsagt bidrar til bendannelse. Vitamin D stimulerer også immunforsvaret og hjelper kroppen bekjempe svulster, og hjelper bukspyttkjertelen produserer insulin. En vitamin D-mangel kan føre til sykdommer som rakitt hos barn og osteomalasi - oppmykning av bein - hos voksne. Heldigvis er Vitamin D finnes i rikelig tilførsel, fra naturlige kilder som er billig, og med gratis.

Sollys

Den mest direkte kilden til vitamin D er sollys eksponering, som er helt gratis. Du trenger bare litt - forskere foreslå bare fem til 30 minutter med sol, mellom klokken 10 og 15:00, to ganger i uken. På grunn av hudkreft bekymringer, men unngå mer direkte eksponering enn det. Hvis du bor i et nordlig klima (over ca 42 grader breddegrad), vil selv solen ikke gir nok vitamin D i vintermånedene. I så fall må du slå til kosten kilder eller kosttilskudd.

Fet fisk

Gjennomsnittlig voksen etter 51 år trenger 200 IE (internasjonale enheter) av vitamin D per dag. Voksne fra 51 år til 70 år trenger 400, og de over 71 år gammel behov 600. Mye av dette kravet kan oppfylles ved å spise små porsjoner av fet fisk. Lakse elskere vil få 350 IE vitamin D fra bare 3,5 gram av kokt fisk; samme mengde kokt makrell vil gi 345 IE. Lag en tunfisk salat med tre gram fra en kan, og du får 200 IE vitamin D; snack på 1,75 gram drenert, hermetisert sardiner å få 250 IE.

Tran

Mødre anbefales tran i år for en grunn - det er fullpakket med vitaminer. Bare én spiseskje gir 1360 IE vitamin D, mer enn tre ganger det daglige behovet for de fleste voksne. Som en bonus, hvis du går denne ruten vil du også få en sunn dose av omega-3 fettsyrer.

Egg

Egg er naturens perfekte mat. Foruten å være fullpakket med protein og sunt fett, de er også en god kilde til vitamin D. Men det er alt i eggeplomme, så gå med hele egg for å få 20 IE.

Berikede matvarer

Solen og naturlig mat er de mest foretrekke kilder til dette viktige vitaminet. Men hvis andre helsemessige bekymringer hindre eksponering for sol eller forbruk av naturlig mat, er det fortsatt muligheter for å få nok vitamin D. På grunn av bekymring over den voksende trusselen om vitamin D-mangel, er mange supermarked matvarer nå befestet med det. Nesten enhver form for kommersiell melk - uten fett, redusert fett, og helhet - gir ca 98 IE. En spiseskje befestet margarin gir 60. eske frokostblandinger er en annen kilde. Mange er beriket med 10 prosent av gjennomsnittlig voksen minstekrav av vitamin D, eller om lag 40 IE. Men sjekk ernæring fakta - mange frokostblandinger er beriket med mye mer.

Kosttilskudd

Enkelte eksperter hevder at vi faktisk trenger mye mer vitamin D enn det som er anbefalt. Doser på 400 og 800 IE per dag har vist seg å være effektiv i å forebygge og behandle osteoporose. Likevel, utvise forsiktighet og ikke gå mye over dette området. Mens høy dosering blir nå brukt i noen eksperimentelle behandlinger, har de fleste eksperter anbefaler en meget øvre grense på omtrent 2000 IE per dag, for å unngå toksisitet.