Digidexo.com

Hva er de helsemessige fordelene av vitaminer?

Vitaminer er en viktig del av vårt daglige kosthold fordi de gir de næringsstoffene kroppen vår trenger for å fungere skikkelig. Hvis dietten inneholder en sunn porsjon av frukt og grønnsaker, så du får de nødvendige vitaminer. Kosttilskudd er en annen kilde til vitaminer, men at de ikke inneholder andre stoffer og mineraler som du trenger for å få mest mulig nytte av vitaminer. Hele matvarer inneholder ulike vitaminer som har ulike fordeler.

Vitamin A

Vitamin A eller retinol er en ekstremt effektiv form for anti-oksydant. De helsemessige fordelene av vitamin A blant annet sunt syn, forbedret immunforsvar, myk hud, kviser forebygging, senket kolesterol og sterkere bein.

Vitamin B

Åtte vitaminer hører til vitamin B familien. Disse er: B1 (tiamin), B2 (riboflavin), B3 (niacin), B5 (pantotensyre), B6 ​​(pyridoxamine), B7 (biotin), B9 (folsyre) og B12 (cyanokobalamin). Tiamin bidrar til å forbedre hjerte-og nervesystemet fungerer, og beskytter mot forhold som varme sykdom og beriberi. Riboflavin gir kroppen med energi og bidrar til å forbedre immunforsvaret. Niacin bidrar til å senke kolesterolnivået og forbedrer mental helse. Pantotensyre bidrar til å lindre stress og forbedre forhold som allergier, håravfall, astma og hjertesykdom. Pyridoxamine bidrar til å hindre huden sykdom og bedrer stoffskiftet. Biotin bidrar til produksjon av energi, og kan bidra til å behandle diabetes ved å kontrollere glukosenivåer. Folsyre er et essensielt næringsstoff for gravide mødre fordi det hindrer misdannelser hos nyfødte. Det forbedrer også produksjonen av røde blodlegemer. Cyanocobalamin er en viktig ingrediens for produksjonen av røde blodceller og riktig funksjon av nervesystemet. .

Vitamin C

Vitamin C (askorbinsyre) hjelper også forebygge og kurere skjørbuk og er en kraftig antioksidant. Det spiller en viktig rolle i produksjonen av kollagen. Vitamin C bidrar også til behandling av vanlig forkjølelse, grå stær, bly toksisitet og slag.

Vitamin D

Vitamin D (calciferol) er avgjørende bestanddel i forebygging av bentap på grunn av osteoporose og aldring. Den forbedrer kroppens evne til å absorbere kalsium og fosfor, som hjelper i forebygging og behandling av bensykdommer, slik som rakitt.

Vitamin E

Vitamin E (tokoferol) er en utmerket antioksidant og bidrar til å forbedre sterilitet og utholdenhet. Vitamin E kan hjelpe i behandlingen av kreft, hjertesykdommer og grå stær; Men studier utført av Harvard School of Public Health og American Heart Association tyder på at vitamin E ikke kan være like nyttig i behandling av sykdommer som tidligere antatt.

Vitamin K

Den viktigste fordelen av vitamin K, er at den forbedrer kroppens blodlevring mekanisme, noe som bidrar til å hindre overdreven blodtapet.