Digidexo.com

Hvordan velge den beste vitaminer for å passe kroppen din behov

Hvordan velge den beste vitaminer for å passe kroppen din behov


De fleste av oss vet at vitaminer er bra for kroppen vår, og avgjørende for å holde oss friske. Men det er tøft å vite hvilke vitaminer for å velge for dine behov. Avhengig av alder, kjønn og aktivitetsnivå, er det visse vitaminer som er best egnet til hva kroppen din krever på et gitt tidspunkt. Her er tips for å finne de beste vitaminer for kroppens behov, slik at du kan få mest mulig ut av å være det sunneste du kan.

Hvordan velge den beste vitaminer for å passe kroppen din behov

forstå at det finnes to typer av vitaminer: vannløselige vitaminer (B-vitaminer og vitamin C) og fettløselige vitaminer (A, D, E og K). Vannløselige vitaminer er de som er lett absorberes av kroppen vår. Noen venstre over vannløselige vitaminer som kroppen ikke trenger bli utskilt gjennom våre nyrer og bortkastet. For mer informasjon om vannløselige vitaminer, se ressurs listen nedenfor for en links. Fettløselige vitaminer er de som krever gallesyrer til å absorbere dem. Kroppen din lagres disse vitaminene i fettceller i kroppen din og trekk fra fettlagring når det er behov for disse vitaminene. Mer informasjon om fettløselige vitaminer kan bli funnet i ressurs listen nedenfor.

De fleste av de vannløselige og fettløselige vitaminene du trenger kan tas fra de sunne maten du spiser. Men mange av oss er ikke gode på å spise sunn mat, og derfor taper på næringsrike vitaminer som kroppen vår trenger. Dette er da en god multivitamin kommer i hendig. Multivitaminer gir kroppen vår med mange forskjellige mikronæringsstoffer er nødvendig for å hjelpe kroppen vår trives og holde seg frisk. De fleste multivitaminer omfatter både vannløselige og fettløselige vitaminer som kroppen vår trenger. Å vite med multivitamin å ta kan være vanskelig siden det er så mange av dem på markedet. Det er multivitaminer for barn, kvinner, menn, voksne, tenåringer, eldre, gravide kvinner, de som er aktive, de som ikke er ... og videre og videre. Velge riktig multivitamin for deg avhenger av en rekke forskjellige ting. Det er sant at våre kropper krever ulike vitaminer i ulike aldre og basert på kjønn.

voksne og eldre

De fleste voksne og eldre mennesker bør ta i 100% av disse daglige vitaminer:
Vitamin B-1 (tiamin)
Vitamin B-2 (riboflavin)
Vitamin B-3 (niacin)
Vitamin B-12
Vitamin C
Vitamin D
Folsyre

Andre vitaminer voksne og eldre krever blant annet:
Krom (35 mg)
Kobber (0,9 mg)
Magnesium (100 mg og ikke mer enn 350 mg)
Selen (50 mcg)
Sink (11 mg og ikke mer enn 23 mg)
Vitamin A (4000 IU)
Vitamin E (100 IE)
Iron (18 mg)
Fosfor (350 mg)
Vitamin B-6 (100 mg)
Beta-karoten (15.000 IU)

kvinner og menn 50 år og over behovet:
Jern (10mg)
Vitamin K (10 mcg)
Vitamin B-12 (12 mcg).

Menn under 50 bør ha:
Jern (10mg)
Vitamin K (25 mcg)
Vitamin B-12 (6 mcg)

Kvinner under 50 krever:
Iron (18 mg)
Vitamin K (25 mcg)
Vitamin B-12 (6 mcg)

Kvinner i fertil år krever mer jern, kalsium, vitamin D og folsyre enn før, enten de er gravid, prøver, eller kommer til å være å prøve. 100% av RDA av folsyre er nødvendig for å hindre fødselsskader i baby hos gravide kvinner. Dette beløpet skal være 400 mcg).

ungdommer og tenåringer

Ungdom og tenåringer trenger mer kalsium i kroppen sin som de går gjennom puberteten. En god multivitamin for tenåringer er en som omfatter i det minste 100% av den anbefalte daglige dosen av kalsium 1300 mg. Tenårene og unge jenter trenger mer jern når menstruasjonen begynner, og bør gis en voksen multivitamin med ekstra jern. Faktisk, en ung jente 9-13 år krever 15 mg om dagen av jern i stedet for 8 mg om dagen som før. Siden tenåringer er mer aktive i tillegg, kan de faktisk komme unna med å ta en voksen multivitamin. Deres systemer krever langt mer av RDA (anbefalt daglig mengde) av vitaminer som de gjorde før ungdomsårene.

smårollinger & BARN

Småbarn trenger en multivitamin som bør bare forskrives av sine barneleger. Foreldre bør aldri gi smårollinger en multivitamin uten først å sjekke med sine barneleger for type multivitamin og dosen som er nødvendig. Mange barneleger vil anbefale en multivitamin for pjokk når han kommer til en viss alder. Poly-Vi-Sol Drops er en flytende multivitamin med fluor at de fleste barneleger vil anbefale å gi den voksende pjokk. Dosen er vanligvis 0,5 ml, men som nevnt før, bør du alltid ta kontakt med barnas lege før du gir ham en multivitamin i tilfelle han har fysiske behov eller allergier som krever en annen multivitamin.

Barn kan vanligvis begynne å ta en chewable multivitamin i en alder av 4. Mange foreldre velger å gi barna sine Flintstones vitaminer for å oppfylle sine daglige behov. Barn 4 år og eldre fortsatt trenger fluor i sine vitaminer akkurat som småbarn gjør. Prøv å finne en multivitamin med fluor bare hvis vannet ikke er naturlig fluoridated, som mange er. Å gi barnet ditt for mye fluor kan faktisk gjøre ham svært syk. Barn som trenger en multivitamin med fluor er vanligvis anbefalt å ta Poly-Vi-Flor vitaminer. Men med mindre du gi barnet ditt enkle Flintstones multivitaminer, er det en god idé å ta kontakt med barnelege først.