Digidexo.com

Tegn og symptomer på eksponering til Parvovirus under graviditet

Tegn og symptomer på eksponering til Parvovirus under graviditet


Selv om parvovirus, også kjent som femte barnesykdom, er mer vanlig kontrakt med barn, er det ikke uvanlig for voksne å avtale det. For det meste er det ikke alvorlig infeksjon for voksne. Men hvis du er gravid, kan parvovirus være farlig for fosteret. Kjenne symptomer på parvovirus kan hjelpe deg å vite om legehjelp er nødvendig etter en mulig eksponering.

Mild Utslett

De fleste barn får utslett i ansiktet som ser ut som de har blitt fiket. Gravide kvinner, men ikke har en tendens til å utvikle en. Når et utslett gjør utvikle er det vanligvis mye mildere enn utslett barn har. Hvis du utvikler et utslett, som regel er det en lysere rosa i stedet for lyse rødt. Utslettet vil ta på seg en Lacy utseende og ser ut til å bli hevet fra huden. Det kan eller ikke kan klø og være ubehagelig.

Såre ledd

Mer vanlig, vil gravide kvinner som pådrar seg parvovirus utvikle ømme ledd. Sårhet vanligvis oppstår i leddene i hender og håndledd, samt knær og ankler; men kan felles sårhet skje når som helst felles. Vanligvis kan ubehag vare alt fra dager til uker. Leddsmerter har vært kjent for å vare i flere måneder til flere år etter en parvovirus infeksjon oppstår.

Fatigue

Det kan være vanskelig å vite om tretthet er relatert til eksponering for parvovirus eller en generell graviditet symptom. Spesielt i løpet av de første og tredje trimester, pleier du å oppleve trøtthet regelmessig som kroppen din hjelper fosteret vokser. Men hvis du synes du er mer sliten enn normalt eller erfaring utmattelse i kombinasjon med andre symptom, kan det være et tegn på en parvovirus infeksjon.

Hodepine og feber

Ettersom infeksjonen setter inn, vil noen gravide kvinner begynner å utvikle en hodepine. Som med alle symptom, kan hodepine variere i alvorlighetsgrad. Noen ganger hodepinen er mild og vedvarende. Andre ganger de er alvorlige. Sammen med hodepine, er en mild feber ofte funnet. Vanligvis feberen er lav-grade. Hvis du begynner å utvikle en høy feber, ta kontakt med din medisinske leverandøren. Høy feber er farlig for fosteret, og bør behandles umiddelbart.

Forkjølelseslignende symptomer

Det er vanlig, med et parvovirus infeksjon, for å legge merke til en rennende nese eller sår hals. Dette kan også være et tegn på en forkjølelse eller influensa; men hvis du opplever andre symptomer, og vet at du har vært utsatt for viruset, er det best å kontakte legen din umiddelbart.