Digidexo.com

Hormone Therapy for prostatakreft

Prostatakreftpasienter som oppdager sykdommen sin etter at den har spredt ut av prostatakjertelen kan ikke bruke mange tradisjonelle behandlinger hell. Ifølge University of Pittsburgh Medical Center, er hormonbehandling den vanligste behandling som brukes i disse tilfellene for å bremse veksten av kreft.

Funksjon

Hormonbehandling arbeider for å redusere nivåer av mannlige hormoner i kroppen, noe som krymper eller bremser veksten av prostatasvulster. Denne terapien er ikke en kur for prostatakreft.

Potensial

Hormonbehandling for prostatatumorer fungerer fordi testosteron, det viktigste androgen i den mannlige kroppen, brensel veksten av svulstene, så senke nivået av disse hormonene sulter kreftcellene.

Bruk

Hormonbehandling brukes for menn som ikke kan gjennomgå andre behandlinger grunn til fremme av deres kreft; har gjennomgått annen behandling uten hell; har høy risiko for kreft tilbakefall; eller er i ferd med å motta stråling før kirurgi.

Typer

Kirurgisk kastrasjon (orchiectomy); legemidler som lavere testosteronnivå (luteiniserende hormon-frigjørende hormon-analoger eller antagonister); medikamenter som blokkerer kroppens bruk av androgener (anti-androgener); og androgen-undertrykke narkotika (østrogen) faller inn i kategorien av hormon terapi for prostatakreft.

Risiko

The American Cancer Society viser at hormonbehandling kan føre til redusert libido, impotens, brystvekst eller ømhet, osteoporose, tap av muskelmasse, tap av mental acuity, vektøkning, høyt kolesterol, tretthet og depresjon. Det øker også en pasients risiko for diabetes, hjerteinfarkt og høyt blodtrykk.